Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Torrent vol impulsar una estratègia catalana per la seguretat laboral 2021-26

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que vol impulsar una estratègia catalana per la seguretat laboral 2021-26. Arran d’una pregunta del diputat d’ERC Jordi Albert sobre […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que vol impulsar una estratègia catalana per la seguretat laboral 2021-26. Arran d’una pregunta del diputat d’ERC Jordi Albert sobre la mort de Xavi Cayuela, Torrent ha assegurat que “cap sanció compensa cap vida”. Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una sanció de 328.460 euros a l’empresa de Cornellà on va morir el treballador de 19 anys atrapat entre la màquina. El conseller ha defensat que cal actualitzar el sector. En aquest sentit, ha remarcat que cal modificar la llei de seguretat industrial i la llei de riscos laborals, ambdues “molt desfasades”.

“Necessitem eines que s’han d’actualitzar. Tenim eines pensades i digerides en uns moments determinats i ha canviat el paradigma en el marc laboral”, ha afirmat.Torrent ha lamentat que “la mort d’en Xavi Cayuela de només 19 anys el passat 30 d’abril va ser un fet culpidor, dolorós per la familia i indigant per tots plegats” i que “el fet de treballar no comporti cap risc per la salut i la vida de les persones”.