Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Torrent proposa que els diputats renunciïn a l’increment de l’1,1% del sou previst als pressupostos del Parlament

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat a la reunió de la Mesa d’aquest dimarts que els diputats renunciïn a l’increment de l’1,1% del sou previst als pressupostos […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat a la reunió de la Mesa d’aquest dimarts que els diputats renunciïn a l’increment de l’1,1% del sou previst als pressupostos de la cambra d’aquest 2020. Torrent té previst parlar durant aquesta setmana amb els presidents dels grups parlamentaris per exposar-los la mesura. Segons Torrent, no s’haurien de pujar els salaris dels diputats tenint en compte l’impacte social i econòmic que està tenint el coronavirus. Torrent ja es va oposar a l’increment de l’1,75% que recollia la primera proposta de pressupostos, que no va acabar prosperant per la negativa del ple, perquè era partidari d’una congelació dels sous. Finalment, en una proposta de consens es va acabar aprovant un augment de l’1,1%.

D’altra banda, fonts de la Mesa han explicat que ja s’ha fet efectiva la transferència de 2.014.232,08 euros que el Parlament ha donat a la lluita contra el coronavirus. L’import correspon a part del romanent del pressupost del 2019 i s’ha fet l’ingrés al Tresor de la Generalitat.La Mesa del Parlament va aprovar el 20 d’abril fer el donatiu i el 28 d’abril es va acordar destinar aquests més de 2 MEUR a centres de recerca públics, atenció primària, hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) d’arreu del territori i a consorcis sanitaris totalment públics.Petició de reconsideració del PSCD’altra banda, segons ha pogut saber l’ACN la Mesa no ha admès la petició de reconsideració que el PSC-Units havia presentat en relació a la represa de l’activitat parlamentària a través de reunions per videoconferència el 25 de maig.Després d’haver reunit la Junta de Portaveus per escoltar el seu parer en relació a la sol·licitud, la Mesa ha acabat desestimant-la. La petició només ha rebut el suport del PSC i el PP, Ciutadans s’ha abstingut a la proposta i la resta de formacions a la Junta no n’eren partidàries.La Mesa va aprovar en la reunió del dimarts passat un informe sobre la represa de l’activitat parlamentària. Segons aquest informe, a partir del 25 de maig s’activaran tots els òrgans parlamentaris de manera telemàtica –a excepció dels plens, que seran presencials i en format reduït-. A partir del 15 de juny es recuperarà la presencialitat de tots els òrgans, mentre que els plens continuaran sent en format reduït.