Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Torrent: “Ens conjurem de nou perquè sigui l’última Diada amb presos i exiliats i per trobar una solució política”

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat a conjurar-se perquè aquesta sigui l’última Diada amb “presos i exiliats” i per trobar una solució política al conflicte polític, basada […]

Agències 11/09/2020

ACN Barcelona.-El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat a conjurar-se perquè aquesta sigui l’última Diada amb “presos i exiliats” i per trobar una solució política al conflicte polític, basada en l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. Després de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova acompanyat de membres de la Mesa, el president de la cambra catalana ha assenyalat que es tracta d’una Diada “anòmala” en què cal fer front a una doble crisi: la generada per la covid-19 i una altra de democràtica. Pel que fa al coronavirus, ha demanat que es posin les persones al centre i no es caigui en “errors del passat” perquè “la crisi no la paguin els de sempre”.

Després d’una ofrena floral atípica sense banda de música ni himne dels segadors, Torrent ha recordat que aquest és el tercer Onze de Setembre consecutiu amb presos i exiliats. “Homes i dones demòcrates de pedra picada que haurien de ser aquí amb nosaltres. Vivim immersos en aquets conflicte polític que el govern espanyol no vol afrontar políticament arrossegat per l’extrema dreta”, ha afegit.Davant del “doble repte”, Torrent s’ha mostrat convençut que s’afrontarà amb “esperança i determinació”.