Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Torra: “Vivim moments incerts i el compromís amb les polítiques al servei dels ciutadans és irrenunciable”

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dimecres al ple del Parlament per donar compte de la modificació en la composició del Govern, amb els nomenaments […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest dimecres al ple del Parlament per donar compte de la modificació en la composició del Govern, amb els nomenaments de Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga com noves conselleres de Presidència i Cultura, en substitució d’Elsa Artadi i Laura Borràs, respectivament. “Vivim moments incerts i el compromís amb les polítiques al servei dels ciutadans és irrenunciable”, ha remarcat. El president ha agraït el suport “imprescindible” i la “lleialtat imbatible” d’Artadi, i la capacitat “sorprenent” de ser “a tot arreu i a tothora” de Borràs.

Torra ha destacat que l’experiència de Budó com a alcaldessa de la Garriga, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona o al Fons Català serà un “bagatge molt positiu” per a la tasca que farà al Govern, al capdavant de la conselleria de Presidència i com a portaveu de l’executiu. D’altra banda, el president ha descrit Vilallonga com a “una persona de lletres, de pensament, de rigor i de compromís de país”.Torra ha repassat els objectius de les dues conselleries. De la carpeta de Presidència ha destacat la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, així com l’aprovació del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2019-2022. Pel que fa a cultura, Torra ha subratllat que Vilallonga té l’objectiu de posicionar la cultura com a “base de la cohesió social”, a més de desplegar el Pla de la Lectura 2020, i aprofundir en les xarxes territorials de biblioteques, teatres i altres equipaments.Finalment, Torra ha sentenciat que el “Govern governa” -al contrari de les acusacions de l’oposició-, i que l’executiu té “molt clara” la feina que ha de fer. El president ha conclòs que el seu equip treballa pel benestar de tots els catalans, i perquè la ciutadania tingui totes les oportunitats per poder realitzar els seus “projectes de vida”.