Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Torra insta la Moncloa a rectificar perquè el Tercer Sector rebi diners de la recaptació extra de l’IRPF

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat el govern espanyol a rectificar per tal que les entitats socials del Tercer Sector rebin diners de la recaptació extra […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat el govern espanyol a rectificar per tal que les entitats socials del Tercer Sector rebin diners de la recaptació extra de l’IRPF. A través d’un missatge a Twitter aquest dimecres al matí, Torra ha qualificat de “vergonya” que, en plena emergència social, aquestes associacions “essencials” es quedin al marge dels recursos. Les entitats socials catalanes van denunciar ahir que no rebran ni un sol euro de la recaptació extra de la declaració de la renda, a través de les persones que marquen la casella de fins socials per destinar el 0,7% de l’IRPF.

La Taula del Tercer Sector Social ha explicat que s’han recaptat més de 283 MEUR, un 7% més que l’any passat, però les entitats catalanes no rebran cap aportació extra malgrat aquest increment i seguiran amb els 31 MEUR per quart any consecutiu. També queden fora Castella i Lleó, Galícia i Madrid. L’únic augment és del 0,9%, que equival a l’augment de la inflació i que s’aplica a totes les comunitats.La taula havia demanat reiteradament un canvi de model de repartiment. Aquest any s’ha canviat, però diu que segueix perjudicant Catalunya. El tercer sector social català reclama que totes les comunitats entrin en el repartiment dels increments de la recaptació, que els indicadors per aquesta distribució siguin territorialitzats, que es reforci el pes dels referents a la realitat social i que es rebaixi el dels criteris geogràfics, i que s’inclogui com a nou indicador el percentatge de persones que marquen la casella solidària.