Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Torra aposta perquè la cultura sigui “servei essencial” per excloure el sector d’eventuals “restriccions”

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que s’emeti una resolució perquè la cultura sigui declarada “un servei essencial” a […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que s’emeti una resolució perquè la cultura sigui declarada “un servei essencial” a Catalunya i que tindrà com a conseqüència que el sector cultural quedarà exclòs d’eventuals “restriccions” arran de la covid-19 i podrà mantenir la seva activitat. Així ho ha explicat aquest dijous la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior del Consell Executiu. Budó ha assenyalat que “les mesures de seguretat estan garantides en la majoria dels espectacles culturals”. Així mateix, el president ha demanat als consellers del Govern “lideratge absolut per aquestes setmanes i mesos que venen en cadascun dels seus àmbits”.

(En aquesta actualització, s’ha canviat el titular i el subtítol perquè en la roda de premsa del Consell Executiu s’ha afegit més informació de la que hi havia en un primer moment sobre la reclamació del president, Quim Torra, a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que la cultura sigui declarada “un servei essencial”)Budó ha explicat que mentre hi ha hagut restriccions en l’àmbit laboral arran del coronavirus els serveis essencials han pogut seguir amb la seva activitat. En aquest context, ha remarcat que “les mesures de seguretat estan garantides en la majoria dels espectacles culturals. Quan anem a un teatre, hi ha unes distàncies de seguretat, hi ha l’ús de la mascareta i està garantit qui té les entrades i en el cas d’un positiu es determinarien quins han estat els contactes”. “En el cas de restriccions” arran de la pandèmia, ha detallat Budó, “si els serveis essencials poden seguir desenvolupant la seva activitat amb normalitat”, la idea és “que el sector de la cultura sigui també un d’aquests serveis essencials”.