Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Tito Álvarez critica la Generalitat per “llençar gasolina al foc” després de la multa per la vaga de fa un any

ACN Barcelona.-El portaveu de Taxi Project, Alberto Tito Álvarez, ha acusat aquest dimecres la Generalitat de “llençar gasolina al foc mentre nosaltres llancem aigua demanant calma” després que aquesta setmana […]

Avatar
Agències 15/01/2020

ACN Barcelona.-El portaveu de Taxi Project, Alberto Tito Álvarez, ha acusat aquest dimecres la Generalitat de “llençar gasolina al foc mentre nosaltres llancem aigua demanant calma” després que aquesta setmana el Departament d’Interior l’hagi multat amb 8.000 euros com a responsable de les mobilitzacions de fa un any quan els taxistes van ocupar la Gran Via i van organitzar diverses manifestacions sense permís. Després de la sanció, Álvarez ha registrat de manera “preventiva” a la seu de la conselleria els permisos per dur a termes mobilitzacions durant el Mobile World Congress, que consistirien en una marxa lenta de 5.000 taxis entre Plaça Espanya i l’Aeroport del Prat entre les vuit del matí i la una del migdia entre el 23 i 27 de febrer. Tot i això, les protestes podrien començar abans, en funció del resultat de la reunió que han de mantenir amb la Generalitat dimarts que ve.

La setmana que ve els taxistes es reuniran amb la Generalitat després d’una primera trobada fa uns dies en què els reclamaran que els conductors VTC facin els seus dies de descans, el correcte funcionament de la web on aquests vehicles han d’estar registrats, que es respecti la precontractació de 15 minuts i que deixin de treballar a l’aeroport. “Tenim màfies organitzades en el ‘hall’ de l’aeroport amb total impunitat i no es posa remei”, s’ha queixat el portaveu d’Élite, que no ha volgut entrar en si els Mossos “fan més o fan menys,” perquè primer “han de tenir les eines adequades”. Amb tot, però, s’ha qüestionat si el reglament que va aprovar la Generalitat es va fer “perquè s’aixequés la vaga o si volien posar solucions”. Álvarez també ha comentat que en la reunió amb la Generalitat no vol “barrejar” la seva sanció amb les reivindicacions del sector perquè és “un tema personal” i considera que la denúncia “tindrà el recorregut que hagi de tenir”. “Sembla mentida perquè diuen que jo soc l’incendiari i els que estan incendiant són ells. Pensarem que és casualitat i ja està”, ha afegit el portaveu dels taxistes, que no obstant això, ha assegurat que “el sector s’ha sentit molt ferit”.Sobre el permís que ha demanat avui al Departament d’Interior, ha afirmat que ha estat per “cobrir-nos les espatlles” i s’ha preguntat “si haurem de demanant permís cada dia per si hi ha vagues espontànies”. D’altra banda, ha assegurat que diversos representants de la Generalitat, partits polítics i l’Ajuntament li han traslladat que no estaven “conformes” amb la multa, que Álvarez té pensat recórrer. “Precisament, el que vaig intentar canalitzar és que no se’ns anés més de les mans”, ha afirmat el portaveu d’Élite, que ha comparat la seva situació amb la dels Jordis “quan cridaven a la calma i la mobilització pacífica” tot i que es tracta de casos diferents però “semblants”, ha dit. “La repressió té moltes cares: la de la presó, multes.. però és igual, ens defensarem”, ha sentenciat.

Relacionats