Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Territori impulsarà la quarta edició de la Setmana Sense Soroll per posar en valor “la qualitat acústica” de l’entorn

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà entre el 26 d’abril i el 2 de maig la quarta edició de la Setmana Sense Soroll. Sota el lema “Stop soroll!”, […]

Avatar
Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà entre el 26 d’abril i el 2 de maig la quarta edició de la Setmana Sense Soroll. Sota el lema “Stop soroll!”, aquesta coincideix l’últim dimecres del mes amb la celebració del Dia Internacional de la Sensibilització vers el soroll. A través d’aquesta iniciativa es vol “posar en valor” les actuacions i accions que permeten millorar “la qualitat acústica” de l’entorn. Així, mitjançant la seva adhesió, les administracions públiques podran implantar mesures permanents de prevenció i control de la contaminació acústica, dins els seus àmbits d’actuació. Al mateix temps s’impulsarà la col·laboració per optimitzar recursos i poder oferir solucions ràpides i eficaces.

Entre les activitats proposades destaca el cicle de seminaris en línia, a través dels quals, es podrà descobrir què són els mapes estratègics de soroll ambiental i com entendre la informació que contenen. També es presentarà el nou recurs d’aprenentatge i servei sobre acústica ambiental en equipaments municipals, s’explicarà quins nivells de soroll global es poden rebre pel que fa a façana dels habitatges i quins són els recursos que té la ciutadania a la seva disposició per tal de fer front a les molèsties per soroll.També s’ha organitzat l’activitat “Fotografiem el silenci”, destinada tant als centres educatius com a les biblioteques i centres de documentació. Els participants hauran de fer una fotografia o un fotomuntatge mostrant diferents fonts de soroll acompanyades d’un missatge o reflexió que promogui la reducció de la contaminació acústica, i fer-ne difusió a les xarxes socials amb les etiquetes #EscolaSenseSoroll #BiblioSenseSoroll i #SSSoroll2021.Així mateix, les biblioteques i centres de documentació que s’adhereixin a la Setmana Sense Soroll sensibilitzaran sobre la qualitat acústica, el soroll i els valors del silenci organitzant activitats i difonent els seus fons documentals. A més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, les biblioteques públiques de la Generalitat de Catalunya i els centres amb documentació ambiental distribuiran punts de llibre inspirats en la iniciativa als seus usuaris.