Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Terribas i Basté buscaran setmanalment a TV3 els ‘Nexes’ entre els catalans d’avui amb 100 “valents”

ACN Barcelona.-TV3 estrenarà el 17 de febrer ‘Nexes’, un nou format codirigit i presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté en què animaran 100 persones a compartir la seva vida […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Barcelona.-TV3 estrenarà el 17 de febrer ‘Nexes’, un nou format codirigit i presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté en què animaran 100 persones a compartir la seva vida i experiències. Terribas i Basté miraran de descobrir allò que ens “connecta” a partir del testimoni dels “valents” que setmanalment s’animaran a participar en aquest ‘talk-show’ de 90 minuts de durada. El programa s’emetrà els dimecres des d’un immens plató ubicat a la Fira de Barcelona, amb un estricte protocol anticovid que inclou testos d’antígens als participants. L’espai se centrarà cada setmana en un tema d’interès social, a través de les històries dels convidats, “per mostrar una visió renovada de la societat catalana”.

‘Nexes’ és un format de TV3 que dona veu setmanalment a un centenar de persones anònimes, a les quals es convida a assistir i participar, a partir d’un verb anima la convocatòria: compartir, estimar, sentir, odiar, canviar, un per a cada programa. A partir d’aquí, i ja al plató, Terribas i Basté els aniran dirigint i ubicant sobre un gran “rusc” que és la base del plató, en funció de preguntes que aniran responent. En alguns casos, els presentadors s’aproparan als participants que vulguin explicar i aprofundir més en les seves resposte. “Explicar-nos a nosaltres mateixos què fem; perquè som el que fem, el que compartim, això és el que genera vincles i ens identifica com a persones”, soté el programa. Són preguntes sobre la vida, que se centrarà sempre en un tema d’interès social. “Els verbs són el motor del programa, i com els acabem declinant a la vida”, ha exposat Terribas aquest dijous durant la presentació del programa, que ja ha estrenat tots els protocols i prevencions –test d’antígens, ventilació, control de CO2, numeració dels assistents- anticovid que permetrant als participants i als mateixos presentadors no dur mascareta. El programa es realitzarà el mateix dia de l’emissió en fals directe “mentre estigui vigent el toc de queda”, i en directe quan desaparegui aquesta restricció, ha avançat Jordi Basté. Terribas ha subratllat que el programa pretén “reconnectar la societat”, “vincular-la”, amb l’exercici de compartir coses molt personals, de la vida privada, de la feina, “de la col·lectivitat”. El director de TV3, al seu torn, ha celebrat que la televisió pugui abordar un programa de gran abast, de “televisió espectacle”, i ha reivindicat la importància de l’entreteniment. Sanchis ha agraït al Departament de Cultura el suport finançer per fer possible l’espai, que sorgeix de la crida oberta feta l’any passat des de la conselleria per donar cobertura a nous formats per a la televisió pública. La consellera, Àngels Ponsa, ha assistit a la presentació del nou format, i s’ha manifestat “convençuda” de l’èxit d’aquesta col·laboració. “Hem d’accelerar amb una segona crida, ja que ha donat bons resultats i n’ha de donar més”, s’ha compromès.