Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Temporada Alta Iberoamèrica tanca la seva XI edició triplicant els espectadors de l’any passat i superant els 8.600

|

- Publicitat -

ACN Salt – Temporada Alta Iberoamèrica ha tancat la seva XI edició amb un 78% d’ocupació i triplicant els espectadors de l’any passat. En total, n’ha rebut 8.621, sumant el públic que ha vist alguna de les obres a l’Argentina, el Perú i l’Uruguai. Entre l’1 de febrer i el 5 de març, el festival ha portat més d’una vintena de propostes als tres països. Entre aquestes, les catalanes ‘Ma solitud’ de Guillem Albà, ‘Loco Amoris’ de Pablo Macho i Pau Roca, i ‘360 grams’ d’Ada Vilaró. En total, s’han fet 80 funcions (25 més que l’any passat). De totes elles funcions, vuit van penjar el cartell de ‘sold out’. Eren les dels espectacles ‘Rota’, ‘Clownti’, ‘Altsasu’, ‘Yo soy Fedra’, ‘Quemar el bosque contigu’, ‘Puto Barrio’ i la catalana ‘Ma solitud’.

Una vintena de propostes diferents i vuitanta funcions que han voltat pels escenaris de tres països (l’Argentina, el Perú i l’Uruguai). La XI edició de Temporada Alta a Iberoamèrica es tanca amb bones xifres, assolint un percentatge d’ocupació del 78%, cosa que suposa un 21,8% més en comparació amb l’edició del 2022.

Publicitat

A més, la sala Timbre 4 de Buenos Aires ha tornat a organitzar el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic (que enguany també ha arribat a l’edició número XI). Com és habitual, el torneig ha enfrontat autors catalans amb dramaturgs argentins.

Coorganitzat per Temporada Alta i l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb la sala i la Fundació SGAE, en aquesta ocasió, hi han participat els catalans Xavi Buxeda (‘Ja ho deixarem per escrit’) i Carla Rovira (‘El canvi’), finalista i guanyadora del Torneig de dramatúrgia 2022. Nicolas Marina s’ha proclamat, en aquest cas, guanyador amb el text ‘Mis libros y tus libros’, imposant-se a José Montero, que també va arribar a la final amb ‘El libro de la esposa’.

Finalment, dins de la programació, aquest any també hi ha hagut una proposta a distància: ‘Cementerio’, d’El Conde de Torrefiel i Cabosanroque. És una experiència sonora que forma part d’una sèrie d’audioguies que es podran anar escoltant de forma gratuïta a la nova plataforma CaixaFòrum+ (amb la qual Temporada Alta ha col·laborat).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió