Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Telefónica tanca la venda de les seves torres de telecomunicacions a Amèrica Llatina per 900 MEUR

ACN Barcelona.-Telefónica ha tancat la venda de les torres de telecomunicacions de Telxius a Amèrica Llatina (Brasil, Perú, Xile i Argentina) a American Tower per 900 milions d’euros, segons ha […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-Telefónica ha tancat la venda de les torres de telecomunicacions de Telxius a Amèrica Llatina (Brasil, Perú, Xile i Argentina) a American Tower per 900 milions d’euros, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Telxius Telecom és una societat del Grup Telefónica, participada minoritàriament per KKR i Pontegadea, el braç inversor d’Amancio Ortega. Aquesta operació implica una reducció del deute del Grup Telefónica de 500 milions d’euros. Aquest impacte, conjuntament amb la venda de la divisió de torres de telecomunicacions d’Europa i l’adquisició per part d’American Tower de la segona fase de la venda de les torres, prevista per al mes d’agost, implicarà una reducció del deute de prop de 4.600 milions d’euros.

La plusvàlua atribuïble a Telefónica en el conjunt de les operacions s’estima que arribi a aproximadament a 3.600 milions d’euros. L’operació s’emmarca en l’estratègia del Grup Telefónica que contempla, entre altres objectius, “una política activa de gestió de cartera dels negocis i actius, basada en la creació de valor i accelerant, al mateix temps, la reducció del deute orgànic”.