Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Tarragona desmunta el jardí vertical que es va inaugurar fa 8 anys i va costar 3,3 MEUR

ACN Tarragona.-Aquesta setmana han començat a Tarragona els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera. Segons el govern municipal, es troba en un estat de degradació i suposa […]

Avatar
Agències 12/08/2020

ACN Tarragona.-Aquesta setmana han començat a Tarragona els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera. Segons el govern municipal, es troba en un estat de degradació i suposa “un risc a mitjà termini per a les persones”. El jardí es va inaugurar el maig del 2012 com un dels principals actius del projecte de ciutat intel·ligent del govern socialista i va costar 3,3 MEUR –finançats amb fons dels coneguts com a ‘plans Zapatero’. Els treballs s’enllestiran en un termini de nou setmanes i tindran un cost de més de 20.000 euros. Segons l’executiu, està en molt mal estat la instal·lació de reg, que s’ha fet malbé i perd aigua, i que alhora oxida el sistema de recollida de les aigües. També està molt deteriorada l’escala d’emergència.

Tot plegat, segons el govern municipal d’ERC i En Comú Podem, implica una situació d’insalubritat, brutícia i perill de despreniments, amb la qual cosa l’actuació permetrà dignificar aquest espai. Els treballs de desmuntatge han començat amb la retirada de vegetació i culminaran amb l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 metres de llarg i 18,25 metres d’altura.