Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Tarragona col·loca 150 nous bancs i blocs de pedra a la Rambla contra possibles atacs terroristes

ACN Tarragona.-La Brigada Municipal de Tarragona ha començat a instal·lar aquest dijous nous pilons de seguretat a la Rambla Nova i les rambles President Lluís Companys i President Francesc Macià. […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Tarragona.-La Brigada Municipal de Tarragona ha començat a instal·lar aquest dijous nous pilons de seguretat a la Rambla Nova i les rambles President Lluís Companys i President Francesc Macià. D’aquesta manera, la principal artèria de la ciutat estarà blindada contra possibles atacs terroristes amb vehicle des del Balcó del Mediterrani a la Torre dels Vents. En concret, s’instal·len 63 bancs de pedra de dos metres de llarg i 93 blocs de 60×60 centímetres, similars als que ja hi ha a la primera coca de la Rambla Nova. Així es podran substituir les barreres de formigó tipus ‘New Jersey’ que es van instal·lar el 2018 arran dels atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils, l’agost del 2017. El cost del nou material és de poc més de 45.000 euros.

Segons explica el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, calia renovar les tanques actuals perquè estan “degradades” i “malmeten” la imatge de la Rambla. Atesa la rellevància d’aquesta artèria, subratlla Puig, era necessari que aquests elements de seguretat també complissin una funció estètica.