Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

STS-Grup podria gestionar a partir dels pròxims dies la residència Nostrallar dels Pallaresos

ACN Els Pallaresos.-L’empresa STS-Grup podria gestionar a partir dels pròxims dies la residència Nostrallar dels Pallaresos, que està sota investigació judicial. El centre suma 29 residents morts i 50 amb […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Els Pallaresos.-L’empresa STS-Grup podria gestionar a partir dels pròxims dies la residència Nostrallar dels Pallaresos, que està sota investigació judicial. El centre suma 29 residents morts i 50 amb símptomes de covid-19, segons ha informat la direcció a l’ACN. La residència és un centre concertat amb la Generalitat que actualment està gestionat per la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran. Segons el Departament de Salut, un cop es produeixi, el canvi de titular es comunicaria als residents i a les seves famílies amb la subrogació dels drets i deures dels seus contractes. A més, STS-Grup “quedaria exonerada de totes les responsabilitats en què es pugui haver incorregut fins la data de l’entrada en la gestió del centre”.

Els Mossos d’Esquadra investiguen la residència a instàncies de la fiscalia arran d’una denúncia presentada per l’Ajuntament. Segons informa el Departament de Salut, aquesta mesura es pren segons les decisions de l’equip tècnic de treball entre la regió sanitària Camp de Tarragona i els serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Pel que fa als recursos humans, se subrogarien els treballadors i se’ls preservarien tots els drets i deures establerts en els seus contractes. La residència Nostrallar té una capacitat de 210 places registrals, de les quals 95 són concertades i 115 privades. Actualment té una ocupació de 120 llits, segons el Departament de Salut.