Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet avisa que el PDU Metropolità “està tacat per l’especulació”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet adverteix que el Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) aprovat inicialment aquest dimarts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és un document “tacat per l’especulació”. En un comunicat, la plataforma reclama “transparència” en el nou planejament i considera que, de les primeres informacions publicades, es constata que el document “no afronta l’emergència climàtica”. “El període d’informació pública va ser pur teatre i no fer cas dels resultats de les consultes ciutadanes és deplorable i poc democràtic”, etziben, crítics amb el procés d’al·legacions dels darrers mesos. Consideren que el PDUM té un to “cosmètic, aspiracional i poc ambiciós” i lamenten que “no sigui un projecte decidit de canvi”.

La plataforma retreu a l’AMB que el PDUM prevegi un augment de sol no urbanitzable del 4,2%, “lluny dels objectius que caldria fixar en aquests moments per aturar la densificació” de l’àrea metropolitana. “Els redactors del PDUM han aplicat una capa de maquillatge a la suma de projectes locals, sense sotmetre’ls de forma decidida als requeriments socials i ambientals d’avui dia”, apunten.

Publicitat

En aquest sentit, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet critica que no s’hagin protegit les zones inundables, i assenyalen que això permet blindar el pla Ribera-Salines de Cornellà, “promogut pel vicepresident de l’AMB”. La plataforma veu “inexplicable” que es mantinguin plans urbanístics a zones com el Prat Nord i projeccions d’habitatges de fins a 135.000 pisos nous durant els propers trenta anys.

Finalment, lamenten que, de la informació del PDUM feta pública, no hagi transcendit cap referència a l’ordenació de la convivència entre el Parc Agrari, els espais naturals del delta del Llobregat i l’aeroport.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió