Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Sordo urgeix a “corregir” de “forma immediata” aspectes de la reforma laboral que poden provocar caiguda de salaris

ACN Madrid.-El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha defensat que cal “corregir” de “forma immediata” alguns aspectes de les reformes laborals, com la prevalença del conveni d’empresa sobre el […]

Avatar
Agències 08/04/2021

ACN Madrid.-El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha defensat que cal “corregir” de “forma immediata” alguns aspectes de les reformes laborals, com la prevalença del conveni d’empresa sobre el sectorial, ja que “poden provocar una caiguda de salaris en sectors molt importants en la segona part de l’any”. En una conferència telemàtica aquest dijous organitzada pel Consell General d’Economistes, Sordo ha afirmat que CCOO serà “molt bel·ligerant” en aquesta qüestió. El líder del sindicat ha argumentat que cal “atrevir-se a fer coses” i “reforçar la negociació col·lectiva”, que va quedar debilitada amb la limitació de la ultraactivitat dels convenis o la facilitat per externalitzar serveis, ja que acaba sent una eina per “abaratir costos”.

Sordo ha opinat que cal començar el desmuntatge de les reformes laborals pels aspectes que ja tenien “molt avançats” abans de reprendre la negociació després de la pandèmia. Sobre la simplificació dels tipus de contractes, Sordo ha dit que cal garantir que es “tapa” l’ús “sistemàtic” de la contractació temporal i l’acomiadament. El secretari general de CCOO ha remarcat que es tracta d’un model “defectuós” i cal aprofitar per fer reformes estructurals.El líder sindical ha confiat que la recuperació econòmica serà “molt intensa”, fins i tot més del que s’estima actualment, quan la vacunació estigui avançada però ha avisat que alguns sectors com el del turisme no recuperaran les taxes d’activitat prèvies a la pandèmia. Sobre les mesures aplicades pel govern espanyol contra la crisi, Sordo ha dit que han donat resultats “acceptables”.Regular el preu del lloguerSordo ha defensat que cal regular el preu del lloguer amb topalls, tal com defensa Unides Podem, però que cal abordar la matèria també amb mesures fiscals, com proposa el PSOE. “No funciona només una cosa sinó emprendre diverses polítiques”, com també l’augment de parc públic d’habitatge de lloguer, ha dit.