Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Solé sobre els rebrots: “La situació del turisme ens preocupa, però la salut i la seguretat són la nostra prioritat”

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat que al Govern li preocupen els rebrots per la situació econòmica i el turisme, però ha defensat que “la salut i […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat que al Govern li preocupen els rebrots per la situació econòmica i el turisme, però ha defensat que “la salut i la seguretat de les persones” són la seva prioritat. “Estem posant tota l’energia del Govern per resoldre-ho com més aviat millor”, ha dit just després d’una trobada amb el ministre-president de Flandes, Jan Jambon. El líder flamenc ha admès que l’augment de casos localitzats arreu d’Europa és “un risc per a la temporada turística”, però també per l’economia local. Precisament, Solé i Jambon han parlat en la reunió sobre la necessitat que les regions tinguin accés al fons europeu de recuperació que estan negociant els estats de la Unió Europea.

El conseller d’Acció Exterior ha defensat que els territoris han de tenir veu en la reconstrucció de la UE. “Catalunya vol ser una veu influent”, ha puntualitzat.Jambon també aposta per involucrar més les regions en la gestió de les ajudes europees per a la recuperació. “En això Flandes i Catalunya estem juntes”, ha afirmat.