Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Sitges recupera el clàssic de terror de Paul Naschy ‘El huerto del francés’

ACN Sitges.-El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya recuperarà en aquesta edició el clàssic de terror del director espanyol Jacinto Molina, més conegut com a Paul Naschy, […]

Agències 09/09/2020

ACN Sitges.-El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya recuperarà en aquesta edició el clàssic de terror del director espanyol Jacinto Molina, més conegut com a Paul Naschy, ‘El huerto del francés’, que el realitzador considerava la seva millor obra. Sitges i l’Associació de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) programen de forma conjunta la secció Seven Chances, que explora “els marges més foscos” del gènere fantàstic. Així, la tria d’aquest any inclou, a banda del film de Naschy, rareses insòlites, títols de culte restaurats i documentals, en sessions presentades per membres de l’ACCEC. L’any passat aquesta secció va desenterrar un film perdut del director Jesús Franco.

Protagonitzat per María José Cantudo, Agata Lys i el mateix Naschy, el film es desvia de les coordenades habituals de la seva obra per endinsar-se en un fosc episodi de la crònica negra espanyola del segle XIX.També es programa ‘Manos torpes’, spaghetti western del cineasta madrileny recentment desaparegut Rafael Romero Marchent, una història de venjança que té entre els seus actors a Manuel de Blas, Premi Nosferatu d’enguany al Festival.A aquests homenatges se li sumarà el record de José Mojica Marins, desaparegut fa uns mesos. El festival presentarà la “icònica i pertorbadora” ‘À meia-noite levarei sua alma’, carta de presentació del seu alter ego, “el pervers Zé do Caixao”, i acta fundacional del cinema de terror brasiler.També fou absolutament pioner un altre títol de la secció, ‘Viy’, de Konstantin Yershov i Georgi Kropachyov, adaptació de Nikolai Gogol que es considera oficialment la primera cinta d’horror produïda a la Unió Soviètica.El plaer més trash arribarà de la mà de ‘Spookies’, una “autèntica raresa” dins l’horror independent nord-americà de finals dels vuitanta.A banda, la secció acollirà l’estrena a Espanya de ‘Host’, de Rob Savage, un dels títols de terror “més comentats i esperats de la temporada”. Rodada en ple confinament i amb l’equip tècnic i artístic separat, la pel·lícula pren la forma d’una videotrucada en la qual un grup d’amigues realitza una sessió d’espiritisme, amb conseqüències “esgarrifoses”. Finalment, Seven Chances s’acostarà a la “complexa i polièdrica” personalitat del japonès Takeshi Kitano a través de ‘Citizen K’, documental que li ha dedicat Yves Montmayeur i que tindrà la seva premiere mundial a Sitges.