Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Simón creu que la vacuna canviarà la situació “radicalment” però demana paciència

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha considerat aquest dimarts que la vacuna de la covid-19 canviarà la situació “radicalment”, després que Pfizer […]

Agències 10/11/2020

ACN Madrid.-El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha considerat aquest dimarts que la vacuna de la covid-19 canviarà la situació “radicalment”, després que Pfizer anunciés ahir que el seu model és eficaç en un 90% en els resultats inicials de la fase 3 de les proves. Però també ha demanat paciència perquè l’arribada del remei no es preveu per a abans del gener. A més ha alertat que al principi caldrà “prioritzar grups”, perquè no hi haurà dosis per tothom. Simón també s’ha referit a la desena de projectes de vacuna que s’elaboren a l’estat espanyol, que van “un pas enrere” en relació a la de Pfizer i que, segons els seus càlculs, no estaran a punt fins a finals de l’any vinent.

L’estratègia concreta sobre com es distribuirà la vacuna o com s’haurà d’administrar quedarà recollida en un document que elabora en aquests moments un grup d’experts i que haurà de ser aprovat pel Consell Interterritorial de Salut. Simón ha afirmat que tots els països europeus treballen en aquesta línia i que Espanya té el document “molt, molt avançat”.Pel que fa a les dades de contagis, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha destacat que fa “diversos dies” que s’ha “estabilitzat” la tendència a 14 dies, tot i que els més de 500 casos per 100.000 habitants que encara es donen estan “lluny” del llindar dels 200 o 225 que permet “variar normes” de restricció.Precisament, sobre el toc de queda Simón s’ha mostrat convençut que ha tingut un “impacte important” i ha defensat que al costat de la resta de mesures actualment vigents es pot actuar en frenar el contagi a les portes dels domicilis, atès que el control intradomiciliari és “molt difícil”.