Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Sequera severa

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘El Punt Avui’ recull unes paraules de l’ex-primer ministre escocès Alex Salmond: “No hi ha referèndums il·legals”. Imatge per a un […]

Agències 20/08/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest diumenge. ‘El Punt Avui’ recull unes paraules de l’ex-primer ministre escocès Alex Salmond: “No hi ha referèndums il·legals”. Imatge per a un cementiri ucraïnès: “Mig any de mort, destrucció i crisi”.

La guerra d’Ucraïna també és present a la portada de l”Ara’, que parla dels motius de l’èxode juvenil que viu Rússia: “L’exèrcit m’enviava un SMS cada setmana perquè m’allistés”. El rotatiu parla amb diversos polítics fora de la primera línia: “Hi ha vida després de la política”.

“El negocio de los estudiantes”, diu ‘El Periódico’, que dedica l’exemplar a parlar de l’auge de les residències i els serveis destinats als universitaris. Entrevista a la Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas: “Todo el mundo debería bvisitar una cárcel una vez en la vida”.

La connexió de la xarxa de gas de la península Ibèrica amb França, portada de ‘La Vanguardia’: “Espanya lliurarà la batalla a Europa pel gasoducte Midcat”. El rotatiu barceloní també es pregunta per les conseqüències de la crisi energètica i climàtica: “Em podré dutxar amb aigua calenta?”

‘La Razón’ opta per donar veu a entitats contràries a la immersió lingüística en català com Asamblea por una Escuela Bilingüe: “Ningún Gobierno ha tenido tan cerca blindar el bilingüismo”. L’església de l’embassament de Sau no és l’única relíquia que descobreix la falta d’aigua: “La sequía saca a flote tesoros arqueológicos perdidos”.

Portada monogràfica a l”ABC’ sobre la sequera, que il·lustra amb una fotografia aèria del riu Loira, a França, pràcticament sec a prop de la desembocadura a la Bretanya: “Europa se seca”.

“El clima extremo irrumpe en la agenda política española”, assegura ‘El País’, que acompanya la portada d’una fotografia de l’actriu madrilenya Penélope Cruz. Sis mesos de guerra a l’est d’Europa: “Ucrania lo apuesta todo al enfrentamiento con el invasor ruso”.