Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Sepla convoca una vaga de pilots a Air Europa els dies 1, 2, 4 i 5 de maig

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Sepla ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una vaga de pilots a Air Europa en totes les seves bases i centres de treball de l’Estat. Els pilots denuncien que la direcció de la companyia “està jugant amb els drets dels treballadors, disfressant com a propostes el que suposa una pèrdua real dels drets laborals adquirits en el IV Conveni Col·lectiu”. En un comunicat, el sindicat afirma que els pilots se senten “discriminats” per l’empresa i asseguren que “cedir a les pressions dels directius” s’hauria traduït en “pitjors condicions laborals i salarials a curt i mig termini” i una “irresponsabilitat amb el futur professional i personal del col·lectiu de pilots”.

El sindicat també apel·la al seu “compromís” amb l’aerolínia, com per exemple en els ERTO durant la pandèmia, i la seva “responsabilitat amb la pau social” ja que no s’ha convocat cap vaga des del 2011. “El que no permetrà el  col·lectiu és una gestió empresarial que busca lucrar-se a tota costa en contra dels usuaris i els treballadors”, apunta en un comunicat. “Contra els usuaris, pujant més d’un 54% els bitllets d’avió en l’últim any i contra els treballadors amb imposicions arbitràries i retallant les condicions laborals”, ha afegit.

Publicitat

D’altra banda, Sepla ha lamentat que en la darrera reunió amb els directius d’Air Europa per intentar evitar la convocatòria de vaga amb la mediació del Sistema Interconfederal i Mediació i Arbitratge (SIMA) s’hagi optat per “la confrontació en lloc de la negociació amenaçant i desqualificant els pilots en lloc de buscar un punt d’entesa entre les dues parts”.

Per últim, el sindicat reclama a l’empresa que la convocatòria de vaga “no serveixi com a excusa per coaccionar i pressionar els seus treballadors”. En aquets sentit, afirmen que assegura que ja s’ha produït amb una circular enviada per la direcció empresarial als seus treballadors.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió