Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Semaf demana a Renfe que limiti el nombre maquinistes a la cabina davant la “multiplicació” dels contagis de covid

ACN Madrid.-El sindicat de maquinistes Semaf ha demanat a Renfe que limiti el nombre maquinistes a la cabina davant la “multiplicació” dels contagis de covid entre la plantilla. En un […]

Agències 14/01/2022

ACN Madrid.-El sindicat de maquinistes Semaf ha demanat a Renfe que limiti el nombre maquinistes a la cabina davant la “multiplicació” dels contagis de covid entre la plantilla. En un comunicat, l’organització sindical majoritària entre els maquinistes també demana que es mesuri el nivell de qualitat de l’aire dels trens i que es limiti a dues persones a les cabines dels combois on no es pugui garantir la ventilació. A més demanen prioritzar la formació i accelerar la incorporació de plantilles per poder fer front a circumstàncies com aquestes. Semaf avisa l’operadora pública que si no adopta mesures per protegir la salut dels treballadors i garantir la prestació del servei portaran el cas a Inspecció de Treball.

Semaf demana que no hi hagi més de dos ocupants per cabina després de diverses setmanes amb afectacions al servei de Rodalies pels contagis entre els maquinistes.En aquest sentit, el sindicat explica que l’empresa està formant i habilitant més de dos maquinistes, arribant a concentrar-se quatre persones en un espai que no supera el metre i mig quadrat.El sindicat assegura que ha traslladat aquestes propostes a Renfe. Segons el seu relat, l’operadora ha desestimat una planificació que podria impedir la “saturació” de les cabines dels trens “per comoditat”.