Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Seat planteja produir el Cupra Tavascan a la Xina, en un nou intent d’entrada al mercat del gegant asiàtic

ACN Barcelona.-Seat planteja produir el SUV elèctric Cupra Tavascan a la Xina, en un nou intent d’entrada al gegant asiàtic per part de la marca amb seu a Martorell, segons […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-Seat planteja produir el SUV elèctric Cupra Tavascan a la Xina, en un nou intent d’entrada al gegant asiàtic per part de la marca amb seu a Martorell, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. “Tots els indicis apunten que anirà a la Xina”, indiquen fonts coneixedores de la negociació. L’automobilística vol desembarcar al país a través de l’aliança entre Volkswagen i l’empresa xinesa JAC. El model dissenyat a Catalunya es podria produir a la ciutat de Hefei, segons TV3. Volkswagen, propietari de la marca, serà qui prendrà la decisió final de la planta escollida pel Tavascan un cop passat l’estiu. Al novembre està previst que es tanqui la planificació mundial de les diferents marques del grup en els propers 5 anys.

Oficialment, l’empresa ha negat que s’hagi confirmat quin serà el lloc de producció del Cupra Tavascan i s’ha limitat a recordar que el que serà el primer SUV elèctric de la marca i que arribarà al mercat el 2024.Les mateixes fonts assenyalen que l’automobilística considera que la fabricació i venda del model de la marca d’alta gamma pot donar “impuls” al desembarcament al mercat xinès, que limita molt l’entrada de capital estranger i en el qual Seat no ha pogut accedir mai. La mateixa Volkswagen va trigar 30 anys a poder començar a fabricar al país.En cas de confirmar-se, la fabricació del Cupra Tavascan a la Xina no suposaria cap canvi per la planta de Martorell, que ja no comptava amb produir-lo. Ara bé, comercialitzar el model al mercat xinès deixaria un marge de beneficis per cotxe venut que repercutiria positivament en el compte de resultats de Seat.