Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

SATSE Catalunya exigeix al Govern que “no torni a discriminar” els sanitaris de la privada

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya demana que els professionals dels hospitals privats tinguin “garantits els mateixos drets i condicions” que els dels altres centres, després que el Servei Català […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya demana que els professionals dels hospitals privats tinguin “garantits els mateixos drets i condicions” que els dels altres centres, després que el Servei Català de la Salut (CatSalut) hagi tornat a integrar de manera temporal aquesta xarxa al sistema públic davant de la pressió per la covid-19. L’organització demana que “no es torni a discriminar” els professionals de la privada, com, asseguren, va passar en la primera onada de la pandèmia del coronavirus. El sindicat assenyala que aleshores es va “menysprear” aquests professionals ja que van treballa en diferents condicions que els dels centres de la xarxa d’utilització pública (SISCAT).

SATSE Catalunya va enviar el juliol una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, on denunciava “la desigualtat de tracte que s’està aplicant entre els professionals del SISCAT i els de la privada quan han realitzat activitat integrada a la pública derivada de la crisi de la covid-19”. “Tornem a parlar de llits com si fossin només un espai i no pensem que dins hi haurà un malalt sent atès per professionals sanitaris, amb la mateixa cura, professionalitat i el mateix risc per a la pròpia salut que el de qualsevol altre centre, independentment de la seva titularitat”, adverteixen des de SATSE.