Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Sassoli avisa a Johnson que “qualsevol intent de minar” l’Acord de Retirada tindrà “greus conseqüències”

ACN Brussel·les.-El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha avisat aquest dimarts al primer ministre britànic, Boris Johnson, que “qualsevol intent de minar” l’Acord de Retirada tindrà “greus conseqüències”. Després d’una […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Brussel·les.-El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha avisat aquest dimarts al primer ministre britànic, Boris Johnson, que “qualsevol intent de minar” l’Acord de Retirada tindrà “greus conseqüències”. Després d’una reunió amb el cap de l’equip negociador europeu, Michel Barnier, Sassoli s’ha mostrat “profundament preocupat per la manca de progrés” de les negociacions per a l’acord comercial. “No volem un acord a qualsevol preu i instem el Regne Unit a treballar amb nosaltres d’una manera constructiva i a trobar compromisos”, ha dit el president de l’Eurocambra.

Després que el ‘Financial Times’ publiqués que Johnson prepara una nova legislació per anular part de l’acord sobre Irlanda del Nord, el president de l’Eurocambra ha demanat al Regne Unit que “respecti” els “principis fonamentals” de la Unió Europea. “En la implementació de l’Acord de Retirada, la confiança i la credibilitat són fonamentals. Esperem que el Regne Unit respecti plenament els compromisos que ha negociat i signat, especialment els relacionats amb els drets dels ciutadans i Irlanda del Nord”, ha insistit.A més, Sassoli ha remarcat que la Unió Europea està “compromesa” i “completament unida” per “trobar un acord just per als ciutadans europeus i britànics”. El president de l’Eurocambra se suma així a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del Consell Europeu, Charles Michel, en reclamar a Johnson que implementi l’acord. “Confio que el govern britànic implementi l’Acord de Retirada, una obligació segons el dret internacional”, va dir Von der Leyen, mentre Michel va insistir que la Unió Europea no perdrà la “fortalesa” en la negociació.Vuitena ronda de negociacions El mateix dia que els negociadors europeus i britànics comencen la vuitena ronda de converses, el ministre britànic per a Irlanda del Nord, Brandon Lewis, ha admès que els plans del govern britànic per alterar algunes disposicions de l’acord per al Brexit “violen el dret internacional”. “Diria que sí, que això viola el dret internacional d’una forma molt específica i limitada”, ha dit Lewis al parlament en ser preguntat pels plans de l’executiu britànic. Les declaracions de Lewis arriben el mateix dia de la dimissió del responsable del departament jurídic del govern britànic, Jonathan Jones. Segons ha publicat el ‘Financial Times’, la dimissió de Jones és per discrepàncies amb els plans del primer ministre d’alterar l’acord.