Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Sant Sadurní d’Anoia substituirà la zona blava per un sistema d’aparcament gratuït limitat a 30 minuts

ACN Sant Sadurní d’Anoia.-L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) eliminarà la zona blava a partir del 2021, quan la substituirà per un sistema d’aparcament gratuït que limitarà l’estada dels […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Sant Sadurní d’Anoia.-L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) eliminarà la zona blava a partir del 2021, quan la substituirà per un sistema d’aparcament gratuït que limitarà l’estada dels vehicles a 30 minuts. La mesura busca revitalitzar el comerç del centre, ja que el govern municipal assegura que “hi ha molts veïns que no s’acosten a les botigues pel sol fet d’haver de pagar 20 o 50 cèntims per deixar el cotxe”. La zona blava deixarà de funcionar l’1 de gener, coincidint amb la fi de la concessió actual, i està previst que el nou sistema entri en vigor al febrer. Funcionarà a través d’uns rellotges de cartró que es distribuiran als veïns, mentre els visitants de fora del municipi hauran d’indicar l’hora d’aparcament amb un paper escrit a mà.

L’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, assegura que el “canvi radical” de sistema d’aparcament es va valorar abans de la pandèmia, quan van preveure que el contracte amb l’empresa adjudicatària acabava el 31 de desembre del 2020. Eliminar les 140 places de zona blava del centre del municipi farà que l’Ajuntament deixi d’ingressar 25.000 euros anuals, però Ribas garanteix que la compensació en activitat econòmica local és més “beneficiosa”.”L’Ajuntament no tindrà els 25.000 euros però el comerç ho superarà en escreix. És cert que perdem uns ingressos fixes però creiem que hi guanyarà indirectament tot el municipi”, afegeix l’alcalde, que puntualitza que el consistori encara té pendent aprovar l’Ordenança Municipal que regularà tots els detalls del nou sistema. Per ara, el govern només avança que ha encarregat 10.000 rellotges de cartró amb els quals els conductors hauran d’indicar en una zona visible del vehicle a quina hora estan aparcant. La mateixa rodeta indicarà automàticament l’hora a la qual es compleixen els 30 minuts. La previsió és distribuir aquests rellotges a tots els domicilis, mentre els comerços també en tindran per repartir entre els visitants de fora de Sant Sadurní. Qui no tingui rellotge, haurà d’indicar el moment d’aparcament amb un paper escrit a mà.Ribas remarca que, entre altres qüestions, l’Ordenança establirà que no estarà permès fer pròrrogues il·limitades de l’estona d’aparcament. Si detecten un vehicle estacionat durant hores, es procedirà a multar-lo. “No és un afany recaptatori, sinó comercial”, insisteix l’alcalde, que assegura que el sistema estarà obert a modificar-ne l’estona limitada en funció de la resposta que tingui els primers mesos. “Ens podríem trobar que en algunes zones és més adequat establir períodes de 45 minuts”, explica.