Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Sant Pau, primer hospital català a implantar una nova tècnica poc invasiva que repara una vàlvula del cor

ACN Barcelona – L’Hospital Sant Pau és el primer hospital de Catalunya, i el segon d’Espanya, a realitzar amb èxit una nova tècnica mínimament invasiva que repara la dilatació d’una […]

Agències 23/02/2023

ACN Barcelona – L’Hospital Sant Pau és el primer hospital de Catalunya, i el segon d’Espanya, a realitzar amb èxit una nova tècnica mínimament invasiva que repara la dilatació d’una vàlvula del cor anomenada tricúspide. La intervenció té una duració de tres hores i no requereix obrir el tòrax del pacient, fet que permet una recuperació més ràpida, un ingrés hospitalari més curt i tornar abans a la vida normal. Tampoc impossibilita ni limita l’aplicació d’altres tècniques en el futur. El centre ja ha aplicat amb èxit aquesta tecnologia en dues pacients amb alt risc quirúrgic.

Segons l’hospital, la cirurgia consisteix a inserir un catèter a través de l’engonal del pacient que, un cop a la vàlvula, permet implantar diversos cargols units per un fil. En contraure’l, es produeix un “efecte cinturó” que estreny la dilatació de la vàlvula tricúspide. 

El perfil dels pacients candidats són malalts d’edat avançada, la majoria amb cirurgies prèvies de vàlvula mitral i amb una dilatació de la vàlvula tricúspide. Alguns, fins i tot, amb dispositius, com marcapassos, implantats a través de la vàlvula.