Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Sandra Zapatero, reescollida presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC)

ACN Barcelona.-Sandra Zapatero tornarà a ser la presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), càrrec que ocupa des del 2016. Zapatero, que fa uns mesos es va […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-Sandra Zapatero tornarà a ser la presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), càrrec que ocupa des del 2016. Zapatero, que fa uns mesos es va convertir se en la primera secretària del Treball Autònom de la UGT, ha sigut reelegida amb el 97,5% dels vots en una assemblea celebrada aquest divendres. L’organització sindical vinculada a la UGT ha celebrat el seu vintè aniversari al IV congrés ordinari per escollir l’executiva. Zapatero, que també consellera del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i del Consell Català del Treball Autònom, ha agraït la confiança i ha dit que lluitarà perquè els treballadors per compte propi siguin “un col·lectiu socialment just, igualitari i inclusiu”.

En aquest sentit, ha esbossat alguns dels principals problemes que cal enfrontar, començant per l’extensió de falsos autònoms en sectors d’activitat vulnerable. com els riders; els problemes en formació professional davant d’un mercat cada vegada més digitalitzat i exigent i la càrrega fiscal desigual que castiga els autònoms. “Estem cansats de dir-ho, la càrrega fiscal dels autònoms és més que les de les empreses de l’Ibex i no podem permetre-ho”, ha asseverat abans d’afegir que cal treballar per “un sistema de cotització just, solidari i proporcional”.A més, el comitè executiu de la CTAC estarà format per Toni Marín a la secretaria de comunicació; Omar Molina, a la jurídica; María José Domínguez a encarregada de teràpies complementàries; Joan Ros, al capdavant de Comerç; Joel González com a encarregat de treballadors autònoms econòmicament dependents (TRADE); i Vanessa López, secretària d’organització.