Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Sánchez treu pit de la seva gestió econòmica tot i la pandèmia i les crisis: “Imagineu-vos-ho quan el vent bufi a favor”

ACN Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presumit de la seva gestió econòmica davant les diverses crisis i la pandèmia aprofitant un míting de la candidata […]

Agències 04/02/2023

ACN Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presumit de la seva gestió econòmica davant les diverses crisis i la pandèmia aprofitant un míting de la candidata a l’alcaldia de Madrid dels socialistes, la ministra Reyes Maroto. “Si amb una pandèmia, entremig el volcà, la Dana i ara una guerra hem aconseguit tot el que hem aconseguit, imagineu-vos-ho quan el vent bufi a favor”, ha sentenciat. Entre les mesures que ha destacat hi ha la pujada del salari mínim, l’excepció ibèrica, la revalorització de les pensions i l’impost a grans entitats financeres. D’altra banda, Sánchez ha afirmat que el seu projecte “no acaba el 2023” com vaticina la dreta, sinó que “mira cap al 2030, és de llarg termini i va més enllà de la conjuntura”.

Segons ha dit, el 2030 espera que Espanya “sigui un país més competitiu, més format, més cohesionat i que se situï a l’avantguarda d’Europa i sigui referent en moltes polítiques tant a Europa com al món”.

Durant el seu discurs el president espanyol ha volgut desmentir el discurs sobre “l’apocalipsi econòmica i política” que assegura que tenen els partits de dreta. Per fer-ho, Sánchez ha tret pit de les principals mesures econòmiques que ha impulsat el govern espanyol.

“És la disjuntiva de sempre, del 28 de maig i també de les eleccions generals a finals d’any. Què volem, un govern que defensi la majoria o que defensi la minoria?” ha preguntat retòricament, i s’ha referit després a l’anunci de l’executiu d’aquesta setmana sobre l’increment del salari mínim interprofessional. En canvi, ha criticat que el PP vulgui recórrer l’impost a grans entitats financeres que, segons Sánchez, “el que fa és garantir el repartiment just de càrregues i beneficis de la crisi econòmica”.

El president espanyol ha centrat gran part de la seva intervenció a fer un repàs de com el seu executiu ha afrontat les crisis econòmiques i a comparar-ho amb com les va abordar el PP quan era a govern. “Les crisis no les triem, la clau es troba en quina resposta hi donem. Altres, durant la crisi financera, van utilitzar recursos públics per rescatar bancs en fallida mentre congelaven el salari mínim i les pensions”, ha criticat, per afegir després que “no és el mateix que governi la dreta que l’esquerra a les crisis”.

A més, ha denunciat les “campanyes de política d’acorralament” a les que assegura que acaba sotmès “el president progressista de torn”. “Em recorden cada dia la vella tradició de la dreta espanyola, que diu que es pot ser d’esquerres i fer política però no governar. Nosaltres ho continuarem fent”, ha garantit.

D’altra banda, durant la seva intervenció Sánchez no s’ha referit a la llei ‘només sí és sí’, en plena polèmica sobre la seva possible reforma, però sí que ha subratllat que les polítiques econòmiques de l’executiu fan una Espanya més “feminista”. En aquesta línia., ha remarcat que la pujada del salari mínim interprofessional, la revalorització de les pensions o la reforma laboral “beneficien sobretot” a les dones.