Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Sánchez tanca la porta a la proposta de referèndum acordat: “La llei de gravetat també opera en política”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Pedro Sánchez ha tancat la porta a la proposta de referèndum acordat que planteja el Govern per resoldre l’encaix entre Catalunya i Espanya. “La llei de gravetat també opera en política”, ha afirmat el president del govern espanyol en resposta a la senadora d’ERC Mirella Cortès. A banda ha discrepat de la representant republicana sobre les inversions de l’Estat al sistema ferroviari de Catalunya. Segons Sánchez, el principat és la primera Comunitat Autònoma en inversió de Renfe i Adif. També ha afirmat que tres de cada quatre euros en habitatge públic a Catalunya provenen del govern de l’Estat, i ha afirmat que el 90% dels pisos de la Sareb que s’han venut des que l’executiu en té el control han anat a mans de petits propietaris.

“Vostès aposten per trencar la societat catalana quan més necessita anar unida”, ha reiterat Sánchez com a argument per dir no al referèndum. També ha recordat que “cap constitució del món recull el dret a la secessió, i l’espanyola tampoc”. El president espanyol ha receptat “determinació, paciència i generositat” per superar el conflicte i ha demanat als representats d’ERC que siguin “clars” amb els catalans.

Publicitat

Sánchez també ha defensat la política d’habitatge del seu executiu, principalment amb l’anunci fet avui mateix de la construcció de 20.000 habitatges per incrementar l’oferta pública en sòls que cedirà el Ministeri de Defensa. Però també ha recordat que des que la Sareb, l’anomenat banc dolent, està en mas de l’executiu, des de fa uns mesos, “el 90%” dels pisos que s’han venut han anat a parar a mans de petits propietaris, i no de grans tenidors.

<strong>”Xifra rècord” en recursos per a Catalunya</strong>

D’altra banda, Sánchez també ha contestat en la compareixença davant del ple del Senat al representat de Junts per Catalunya Josep Lluís Cleries, que en la seva intervenció ha retret al president espanyol el dèficit fiscal de l’Estat amb el principat.

“Abandonin les postures maximalistes que només porten dolor”, ha recomanat Sánchez a Cleries, abans de recordar-li que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 inclouen 25.232 milions d’euros en recursos per a Catalunya, segons les xifres que ha expressat el cap de l’executiu espanyol. “És una xifra rècord”, ha assegurat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió