Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Sánchez acusa el PP d’aproximar-se a Vox amb la moció de censura: “Hem passat de la col·lisió a la col·lusió”

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el PP d’aproximar-se a Vox amb la seva abstenció a la moció de censura al Congrés. “El PP […]

Agències 18/03/2023

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el PP d’aproximar-se a Vox amb la seva abstenció a la moció de censura al Congrés. “El PP de Casado va marcar una distància nítida i crítica amb la ultradreta, però el PP de Feijóo només ha fet que apropar-se a Vox”, ha assenyalat Sánchez aquest dissabte durant la seva intervenció al comitè federal del PSOE. “El projecte de Feijóo passa per reeditar governs de coalició amb la ultradreta allà on sumin, això és evident. De la col·lisió en temps de Casado hem passat a la col·lusió en temps de Feijóo”, ha etzibat el president del govern espanyol, que ha volgut treure pit davant la dreta i la ultradreta: “Nosaltres governem per la majoria i no ens inclinem davant els poderosos”.

“Arriba un moment que cal preguntar-se, per què tenen aquesta desesperació en posar punt final a la legislatura? Què està succeint que sigui tan terrible?”, s’ha preguntat en veu alta Sánchez. “Jo us ho dic ben clar, estan atacats perquè hi ha un executiu que governa per la majoria i no cedeix davant els poderosos”, ha insistit el president espanyol, que ha volgut fer una mica de ciència ficció amb la moció de censura de Vox, que es debatrà i votarà el proper dimarts i dimecres al Congrés dels Diputats. “Suposem que el pla de Vox surti endavant i es convoquessin eleccions anticipades. Quin seria el primer resultat? L’anul·lació de la reforma de les pensions”, ha apuntat Sánchez.

“I qui hi sortiria guanyant? Això no fa falta que ho digui, però tots sabem que qui guanyaria no serien els pensionistes”, ha continuat el president espanyol. “Estem parlant de la mateixa dreta, ara acompanyada de la ultradreta, que va tractar de torpedinar els fons europeus que ens estan permetent reindustrialitzar Espanya i que també es va oposar a la solució ibèrica que ens està permetent estalviar quasi 5.000 MEUR en facturació energètica”, ha avisat Sánchez. “I la mateixa dreta que es va oposar a la llei de l’eutanàsia i que sincronitza amb la gran patronal per oposar-se a tot avenç social, ja sigui la millora salarial o la sostenibilitat de les pensions. En definitiva, no volen que Espanya avanci”, ha sentenciat el president espanyol.

<strong>Sánchez, sobre l’ordre de detenció contra Putin: “Cap crim quedarà impune”</strong>

Finalment, Sánchez també ha volgut adreçar un missatge de solidaritat amb el poble d’Ucraïna i s’ha referit a l’ordre internacional d’arrest contra Vladímir Putin. “Cap crim quedarà impune”, ha recalcat el president espanyol. “Qualsevol guerra és dolorosa. Però aquesta és doblement criminal, pels seus objectius d’aixafar la llibertat d’un país i pels seus mètodes que passen per la deportació il·legal de nens i nenes ucraïnesos a Rússia”, ha conclòs Sánchez.