Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Sàmper espera que el Departament d’Interior deixi de ser una “trituradora” de càrrecs i que es pugui treballar

ACN Sabadell.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, espera que el departament deixi de ser una “trituradora” de càrrecs, tant pel que fa al cos dels Mossos d’Esquadra com als representants polítics […]

Agències 13/11/2020

ACN Sabadell.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, espera que el departament deixi de ser una “trituradora” de càrrecs, tant pel que fa al cos dels Mossos d’Esquadra com als representants polítics que la lideren. Sàmper ho ha dit en l’acte de restitució del major Josep Lluís Trapero com a cap dels Mossos d’Esquadra al Complex Central del cos, a Sabadell (Vallès Occidental). En una compareixença davant dels mitjans, ha reclamat que es pugui treballar des del departament que encapçala sense interferències externes. El conseller també ha agraït la tasca feta pels comissaris que han assumit el càrrec de Trapero des de l’any 2017 i fins ara, tot destacant que el darrer en assumir-lo, Eduard Sallent, no ha estat destituït amb el retorn del major.

Sàmper ha explicat que ha mostrat el seu agraïment “sincer i personal” a Sallent en l’acte íntim de presentació que s’ha fet a la plana major del cos. “S’ha d’entendre la seva sortida, que no una destitució, com a fruit d’un marc en què l’estat espanyol va decretar el 29 d’octubre de 2017 un cessament, i va començar una cadena de cessaments posteriors”, ha remarcat.El conseller ha destacat que espera que aquesta “sigui l’última vegada” que això passi. És per això que ha desitjat que qui hagi de substituït Trapero en un futur “ho faci amb molt de termini per fer la seva feina”, el mateix que espera per al seu propi successor: “Vull que la conselleria deixi de ser una trituradora i passi a ser una conselleria on es pugui treballar”, ha afegit.En el seu discurs, ha destacat que la sentència absolutòria ha de ser un “punt zero” perquè els Mossos d’Esquadra siguin una “policia exemplar”: “Com ja ens han dit que ho som”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha expressat la voluntat que els agents puguin servir la societat per ajudar-la, sobretot en temps de pandèmia, i “deixar de mirar pel retrovisor” per “mirar només endavant”.