Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Salut prorroga la intervenció de la Residència Fiella de Tremp per garantir la correcta gestió del centre

ACN Tremp.-El Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la residència Fiella de Tremp almenys 15 dies més, tot i que el centre ja és verd des del […]

Avatar
Agències 08/01/2021

ACN Tremp.-El Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la residència Fiella de Tremp almenys 15 dies més, tot i que el centre ja és verd des del dia 24 de desembre. Aquesta decisió s’ha pres per tal de millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió. Per fer-ho, Salut ha fet efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins ara en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. Un brot de covid-19 va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. L’Ajuntament de Tremp ha fet aquest divendres un minut de silenci per totes les víctimes de la covid-19 i de manera especial les del municipi i dels 61 residents del centre.

Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ha anunciat que finalitza la seva tasca al capdavant del centre, després de donar per acabada la gestió de l’emergència sanitària derivada de l’alt nivell de contagis de covid-19 que va tenir lloc al novembre entre les persones residents i les persones treballadores a la residència, inclòs l’equip de direcció al complet.Sant Joan de Déu treballarà durant les pròximes setmanes en la professionalització de la gestió de la residència del Pallars Jussà, fins que s’asseguri que el traspàs del centre es pot fer amb garanties de complir amb el Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l’àmbit residencial.Salut va intervenir la Residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella, el dia 28 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de covid-19.L’Ajuntament de Tremp va decretar tres dies de dol oficial, un cop es va declarar que la residència ja és verda. Des d’aquest dijous al balcó de l’Ajuntament llueix l’escut de Tremp amb un crespó negre al mig. Al vestíbul de l’Ajuntament, aquest divendres, s’ha celebrat un minut de silenci i s’ha animat a tots els veïns de Tremp a fer el mateix al seu lloc de treball a les dotze del migdia.