Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Salut obre un nou punt de vacunació de capacitat mitjana a la Regió Sanitària de Girona

ACN Calella .-El Departament de Salut posarà en marxa dilluns un nou punt de vacunació mitjà a la Regió Sanitària de Girona. Serà en un espai de la Fàbrica Llobet-Guri […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Calella .-El Departament de Salut posarà en marxa dilluns un nou punt de vacunació mitjà a la Regió Sanitària de Girona. Serà en un espai de la Fàbrica Llobet-Guri de Calella (Maresme), cedida per l’Ajuntament. Fins ara, s’hi ha desenvolupat la vacunació poblacional en una de les seves sales, però properament l’equip es traslladarà en un altre espai del mateix equipament amb major capacitat. Les vacunacions ja previstes per aquest divendres es desenvoluparan en el nou espai per qüestions organitzatives però l’obertura oficial no es farà fins dilluns. El punt estarà operatiu en horari de matí i tarda, de 9h a 14h i de 15h a 19h i tindrà una capacitat màxima de 1.600 vacunacions diàries.

El nou espai de Calella s’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll. D’aquesta manera, la xarxa de punts de vacunació mitjans de la regió s’amplia de cinc a sis. Per vacunar-se a la Fàbrica Llobet-Guri es podrà demanar cita a la pàgina web vacunacovid.catsalut.gencat.cat, a través de la qual la ciutadania pot reservar hora, dia i lloc. Tot i això, l’espai combinarà la vacunació de persones que han demanat torn online amb les citades telefònicament a través del CAP.Actualment, l’equip d’atenció primària de Calella ja utilitza una de les sales de fàbrica –la Sala Polivalent– com a espai de vacunació per a les persones citades telefònicament a través del CAP i d’abast local. Es tracta d’un punt de proximitat que no forma part de la xarxa de punts intermitjos i que només dona cobertura a l’ABS. Així doncs, es mantindrà el mateix equipament on fins ara s’ha fet la vacunació, però es traslladarà en un altre espai de l’edifici -a la Sala de Columnes- que es reconvertirà en un punt de vacunació comunitari amb major capacitat i d’abast comarcal.El nou punt disposarà de 4 boxes habilitats, que s’obriran segons la disponibilitat de vacunes i hi treballaran professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. Així mateix, també comptarà amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades. La cobertura vacunal avança a bon ritme a la regió i el 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa. Des de l’inici de la campanya ja s’han administrat 465.039 vacunes (309.228 en primera dosi i 157.134 de segona).