Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

S’alliberen al seu hàbitat natural 328 tritons del Montseny criats en captivitat

ACN Barcelona.-Un total de 328 exemplars de tritó del Montseny s’han alliberat al seu hàbitat natural procedents de centres de cria. Concretament, entre finals de maig i principis de juny, […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-Un total de 328 exemplars de tritó del Montseny s’han alliberat al seu hàbitat natural procedents de centres de cria. Concretament, entre finals de maig i principis de juny, s’han reintroduït 60 exemplars juvenils i 268 larves en diferents torrents. Els exemplars han nascut als centres de cria Zoo de Barcelona i al Centre de Fauna de Torreferrussa i el del Pont de Suert. Ens els últims deu anys s’han reintroduït gairebé 1.500 exemplars de tritó a diferents torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Es tracta de l’únic vertebrat endèmic de Catalunya i és l’amfibi més amenaçat d’Europa, catalogat en perill crític d’extinció a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

Aquesta reintroducció es fa en el marc del projecte Life Tritó Montseny, en què participen les diputacions de Barcelona i Girona, gestores del Parc Natural del Montseny, la Generalitat, l’empresa pública Forestal Catalana i el Zoo de Barcelona.