Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

S’ajorna de nou la Comissió d’Investigació sobre Pederàstia per defectes de forma a l’hora de citar els compareixents

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió d’Investigació sobre la Pederàstia del Parlament s’ha tornat a ajornar per defectes de forma a l’hora de citar els compareixents. El pla de treball presentat pel PSC, ERC, Junts, CUP i ECP proposa citar prop de 90 de representants eclesiàstics, experts sobre abusos i víctimes de pederàstica, així com representants institucionals, d’escoles i de lleure. La presidenta de la Comissió, Susana Segovia (ECP), ha detallat que el problema rau en el fet que el document no especifica quines d’aquestes persones i organitzacions ho han de fer en qualitat de testimonis i quines en qualitat d’experts. En els propers dies els grups tractaran de concretar aquests aspectes per poder dur a terme la votació el proper dilluns, 27 de març.

Segovia s’ha mostrat crítica amb el pla de treball presentat pels grups i ha assegurat que totes les formacions “són responsables de les seves mancances”. Ha lamentat que la Comissió s’hagi dilatat tant en el temps hi ha demanat als partits polítics aprovar el document sense el llistat de testimonis i experts, o aprovar-lo només amb els noms de les cinc persones que formen part del bloc 2, el que fa referència a la mirada de les víctimes i que ja haurien accedit ha participar-hi com a testimonis.

Publicitat

Tot i que les diputades de la CUP, Dolors Sabater, la dels Comuns, Jessica González i la d’ERC, Raquel Sans, s’han mostrat a favor d’aquesta proposta, el PSC i Junts no l’han vist amb bons ulls. Després d’un recés de deu minuts, els grups han tornat a reunir-se i finalment la presidenta de la comissió ha portat a votació la petició dels socialistes d’ajornar l’aprovació del pla de treball una setmana. Junts s’hi ha sumat i els grups s’han emplaçat a reunir-se de nou el proper dilluns, 27 de març, a les 14.00 hores.

Es dona la circumstancia que el document no concreta el nom d’algunes de les persones plantejades per a comparèixer en nom d’entitats o institucions. Aquest és el cas de la Conferència Episcopal Espanyola, l’Arxidiòcesi de Barcelona, els bisbats de Solsona, Vic i Barcelona, o l’Abadia de Montserrat, així com de centres educatius com els Maristes, les escoles Jesuïtes, els Escolapis o les escoles Vedruna, entre d’altres.

A la sessió d’aquest dilluns no hi han participat diputats de Vox, Cs ni el PPC. En el cas de Vox ja han avançat que no participaran a cap sessió d’aquesta comissió d’investigació tot i que en un inici havien designat el diputat Manuel Acosta com a representant. El grup d’extrema dreta assegura que el Parlament no els sembla “el lloc adequat per investigar res” d’aquesta qüestió. Per la seva banda des del PPC no van arribar a designar cap diputat per participar a l’òrgan.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió