Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Rússia bombardeja un hospital maternal a Mariúpol

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’ subratlla un dels episodis més durs de la invasió russa a Ucraïna del dia anterior: “Atroz ataque a una […]

Agències 10/03/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’ subratlla un dels episodis més durs de la invasió russa a Ucraïna del dia anterior: “Atroz ataque a una maternidad”. A sota: “EE UU inicia el deshielo con Venezuela e Irán”. ‘El Periódico’ destaca l’arribada de refugiats ucraïnesos a Catalunya: “Niños ucranianos llegan ya a las escuelas catalanas”. Com a segon tema, conseqüències de la crisi bèl·lica: “Las pymes ven en peligro 320.000 empleos por los altos costes energéticos”. ‘El Punt Avui’, sobre la invasió russa a Ucraïna: “Més atac que evacuació”. A sota: “El TSJC envia Torrent i la seva mesa a judici”.

‘La Vanguardia’ obre la portada amb un dels episodis més crus d’un nou dia d’invasió de russa a Ucraïna: “Un bombardeig destrueix un hospital maternal a Mariúpol”. I en segon terme, les conseqüències energètiques del conflicte: “Ribera es planteja limitar el preu de la llum si la UE no arriba a un acord”. 

‘La Razón’ també subratlla un dels fets més destacats de la jornada de dimecres sobre la invasió russa d’Ucraïna: “Bombardeo “atroz” en un hospital infantil de Mariupol”. Al costat, el nou PP: “Feijóo planteará a Sánchez una oferta de apoyo a la economía”.

‘Ara’, igualment amb l’atac rus a una maternitat de Mariúpol: “Bombardeig rus a un hospital maternoinfantil”. Com ‘El País’, ‘La Vanguardia’ i ‘La Razón’, el diari ‘Ara’ reprodueix a la portada una fotografia que recull el moment que un grup d’homes evacua en una llitera una dona embarassada ferida en l’atac. I a sota, un tresor a sota el mar: “Troben el vaixell de Shackleton un segle després del seu naufragi”.

‘ABC’ destaca la solidaritat amb els refugiats de la guerra a Europa: “Los primeros ucranianos traídos por el Gobierno duermen ya en un hotel de Madrid”. Portada monogràfica que també inclou els destacats: “Rusia bombardea un hospital infantil en Mariúpol” i “la fábricas empiezan a parar y se activan los ERTE de guerra”.

I ‘El Mundo’, que també destaca l’atac a l’hospital infantil: “El infierno de Mariupol”. En aquest cas, la fotografia de portada mostra la mateixa dona embarassada que els altres rotatius, però la imatge està agafada des d’un altre angle. També com a conseqüència de la invasió: “Kiev alerta de una “filtración inminente” en Chernóbil”.