Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Rufián assegura que ERC vol governar amb JxCat, però recorda que a Madrid “ells tenen 4 diputats i nosaltres 13”

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimecres a TVE que “el pla principal” d’ERC “segueix essent governat amb JxCat” però ha assegurat que aquesta possibilitat […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Madrid.-El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimecres a TVE que “el pla principal” d’ERC “segueix essent governat amb JxCat” però ha assegurat que aquesta possibilitat “depèn d’ells”. “Els seguim demanant que seguin a la taula estem esperant que hi hagi una nova reunió”, ha dit abans de mostrar-se convençut que al final “tothom serà responsable i sabrà el que ens juguem”. Pel que fa a la unitat d’acció que JxCat demana al Congrés, ha assegurat que “ja existeix” perquè ERC i JxCat han impulsat conjuntament iniciatives “antirepressives”. En tot cas “crec que tothom ha d’assumir els resultats electorals: nosaltres tenim 143 diputats i ells 4, i és complicat voler imposar les teves condicions quan en tens 4”.

Segons el portaveu d’ERC, l’objectiu dels republicans sempre ha estat “sumar” i fer un front tan ampli com sigui possible. “Creiem que seria positiu que entressin, i no volem especular amb altres opcions o pronunciaments que són més de xarxes socials que polítics o fins i tot partidistes”.Rufián també ha llançat un nou advertiment al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la manca de respostes respecte a la situació dels presos. “Entenem perfectament quina és l’alternativa a aquesta coalició; Vox, PP i Cs, que seria terrible per a la democràcia, però el PSOE ha de deixar de jugar al fet que és el menys dolent del dolent, i hi ha qüestions com l’empresonament injust de gent que no se solucionen, com diuen cada vegada més organitzacions com Amnistia Internacional”.En aquest sentit, ha apuntat que “el PSOE i el govern progressista, on incloc Podem, hauria de fer-se càrrec d’aquesta situació”. “Crec que el govern ha d’adoptar decisions, ens ha de fixar horitzons, o si no ERC adoptarà decisions”, perquè “hi ha una agenda que el govern ha d’aprovar i que només la pot aprovar amb nosaltres, i em sembla temerari certes actituds del govern”.Pel que fa al cessament de Jaume Alonso Cuevillas com a membre de la Mesa del Parlament, Rufián ha afirmat que ERC “respecta” els debats i problemàtiques internes de JxCAT, “com els que tenim tots els partits”. “Ara hi ha una votació per canviar-lo de la Mesa, i estem convençuts que si no hi ha cap problema per canviar un membre de la Mesa, tampoc n’hi haurà per investir un president”.