Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Rovira reafirma que el referèndum és “la millor opció” per proclamar la república: “Estem fent confrontació democràtica”

ACN Lleida – “Ens volem reivindicar clarament referendistes”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha reforçat l’aposta del partit a favor del referèndum com “la millor opció” per proclamar la […]

Agències 28/01/2023

ACN Lleida – “Ens volem reivindicar clarament referendistes”. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha reforçat l’aposta del partit a favor del referèndum com “la millor opció” per proclamar la república. Durant el 29è Congrés Nacional, aquest dissabte a Lleida, Rovira ha connectat des de Suïssa per reiterar que el referèndum és “l’única” manera per obtenir reconeixement. La número dos d’ERC ha demanat tornar a fer de l’urna la “simbologia del moviment”: “Estem fent confrontació democràtica”. D’altra banda, Rovira ha acusat els partits que “juguen” amb la negociació pressupostària per “desgastar” el president del Govern, Pere Aragonès. I ha avisat que els pressupostos no són d’ERC, el PSC ni de Junts, sinó “de la gent”.

Rovira ha reclamat que el referèndum sigui “punta de llança” per decidir el futur del país, i ha defensat l’Acord de Claredat que proposa Aragonès: “Quan tinguem acordada la fórmula, posem-la amb tota la màxima força política i social sobre la taula d’un govern espanyol, assegut encara, pendent de resoldre el conflicte”.

Al Congrés Nacional hi han assistit representants de diversos partits catalans, estatals, internacionals, així com entitats, sindicats i organitzacions. És el cas del PSC (Joaquim Fernández), Junts (amb Albert Batet i Glòria Freixa), CUP (Dolors Sabater), En Comú Podem (David Cid). També s’ha convidat el PDeCAT, PNC, Bildu, BNG, SNP, Sinn Fein, Eusko Alkartasuna, Sortu, entre d’altres, com Òmnium, l’ANC i Súmate.

També hi ha representants d’UGT, CNT, CCOO, Intersindicat, CGT, Unió de Pagesos, Pimec, Foment, CECOT, Cercle d’Economia, Sindicat de llogateres, Som Escola, Plataforma per la Llengua, CAL, la Bressola, Alerta Solidària.