Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Riba acusa PP, PSOE i Cs de voler “silenciar” les víctimes del Catalangate al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha acusat PP, PSOE i Ciutadans de voler “silenciar” les víctimes del Catalangate en la sessió sobre l’Estat que el comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de Pegasus a la UE ha celebrat aquest dimarts. En una roda de premsa posterior a la sessió, Riba ha dit que “els principals partits espanyols han fet el possible per desvirtuar-la” i per “reduir al màxim la visibilitat” de les víctimes. “En les anteriors audiències sobre altres països les víctimes han tingut un paper crucial”, ha dit l’eurodiputada. En aquest sentit, Riba ha acusat PP, PSOE i Ciutadans de ser al comitè de l’Eurocambra no per investigar l’espionatge, sinó per “encobrir el seu mal ús a l’estat espanyol”.

“Estan tapant allò que és evident, que Espanya ha fet un ús massiu i indiscriminat de programes com Pegasus per eliminar l’acció de la dissidència política. No aconseguiran tapar la vergonya democràtica que suposa el Catalangate”, ha reivindicat Riba. A més, ha advertit que no cooperant per aclarir els casos es “deslegitimarà” el comitè i l’Eurocambra.

Publicitat

<strong>Extensió del comitè</strong>

Sobre la possibilitat que el comitè acordi una missió a l’Estat, la coordinadora dels Verds al comitè, Saskia Bricmont, ha dit que és “factible”, però cal la “voluntat política” dels populars europeus i els socialdemòcrates, els dos principals grups de la cambra. “És un tot una qüestió política. Hem notat la pressió que han posat tant en la sessió com en la visita”, ha dit la coordinadora des Verds en referència als partits espanyols.

A més, Bricmont ha indicat que s’ha demanat una extensió de tres mesos del comitè, que té una durada inicial d’un any. “Ni el CNI ni l’administració ens han donat informació útil per treballar. Demanem una missió d’investigació neutral i imparcial”, ha reivindicat l’eurodiputada dels Verds, que ha defensat que una missió a Espanya és “totalment possible”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió