Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Reynés adverteix que el “gran coll d’ampolla” per a les energies renovables són els permisos administratius

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha advertit que els permisos administratius per al desenvolupament de les inversions en energies renovables són actualment “un gran coll d’ampolla”. “Uns permisos administratius que semblen molt incoherents amb els objectius polítics de descarbonització”, ha sentenciat Reynés en la clausura de la jornada ‘Perspectives del sector energètic’ al Cercle d’Economia. Pel president la companyia, aquestes traves també estan presents en unes xarxes de distribució que ara són “insuficients”, tant en la transmissió i transport en alta tensió com en la distribució en mitja i baixa tensió, i que limita infraestructures com la capacitat dels centres de processament de dades tant a Espanya com a Europa, ha dit.

En la seva exposició, també ha considerat una “prioritat a curtíssim termini” el biometà. “Tothom parla d’hidrogen, però el biometà el tenim aquí. La gestió de residus orgànics és necessària que es resolgui, a més hi ha una directiva a finals del 2025 que ho obliga de forma molt més urgent”, ha afegit Reynés.

Publicitat

En aquest cas, ha afirmat que el “coll d’ampolla” és en l’administració municipal. “A ningú li agrada tenir una gestora de residus prop de casa però ningú vol perdre la possibilitat d’estar connectat energèticament en forma d’electricitat o de gas”, ha assenyalat Reynés, que considera que la descarbonització no ha d’anar acompanyada “únicament” de l’electrificació.

El de la descarbonització ha estat un dels tres grans reptes que ha identificat, juntament amb la seguretat del subministrament i l’assequibilitat de l’energia. Sobre el primer, ha subratllat la importància que les companyies energètiques comprometin recursos financers per garantir l’energia i ha posat l’exemple de Naturgy, que destina 11.000 milions d’euros a contracte ‘pay per pay’ per assegurar el subministrament de gas a llarg termini; i la inversió en maquinària que habitualment no està en funcionament però s’ha de poder activar de seguida en cas de necessitar-les i garantir l’energia.

La clausura de la jornada ‘Perspectives del sector energètic’ ha comptat amb la participació del president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola; i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió