Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Reus centra els esforços d’informar en els barris amb major impacte de covid-19

ACN Reus.-Reus posa la lupa en els barris de la ciutat amb major incidència de covid-19. Hi concentrarà els equips d’educadors de carrer que, al seu torn, es reforçaran per […]

Agències 10/11/2020

ACN Reus.-Reus posa la lupa en els barris de la ciutat amb major incidència de covid-19. Hi concentrarà els equips d’educadors de carrer que, al seu torn, es reforçaran per primer cop amb voluntaris de la Universitat Rovira i Virgili (URV), bàsicament estudiants. Prèviament l’Ajuntament ha hagut de fer un treball per geolocalitzar els casos de covid-19 a la ciutat i identificar les “zones calentes”. El carrer de la Muralla i la zona del barri Horts de Miró, la plaça de la Sardana i entorn del carrer Mare Molas, el barri Juroca i els voltants de la plaça de la Pastoreta són els quatre àmbits on persisteixen més casos de coronavirus i on s’hi desplaçaran aquests equips d’informadors. Està previst que es posin en marxa a finals de setmana.

Amb la premissa de “posar més recursos allà on sigui més necessari”, el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha explicat que els equips d’informadors es posaran en marxa en aquests equips a les zones identificades com a calentes, on és més urgent anar a actuar-hi. Hi haurà en total sis educadors i deu voluntaris que es repartiran entre aquests punts de la ciutat on cal fer una actuació “més insistent” . Segons Subirats, la incorporació d’aquests voluntaris és també per aconseguir trencar amb l’estigma de la joventut “egoista” i “insolidària” amb la pandèmia. Aquests dies s’estan cohesionant els equips propis de l’Ajuntament amb els voluntaris de la URV. Majoritàriament són estudiants -si bé també hi ha exalumnes i altres membres de la comunitat-, de diversos graus, especialment de facultats pròximes a Reus o de l’àmbit de l’Educació i el Treball Social.La URV disposa de més d’un centenar de voluntaris que participen d’una quinzena d’activitats de voluntariat en entitats socials del territori. Treballar colze a colze amb els educadors al carrer i informar a la ciutadania de conceptes claus per a la seva autoprotecció i del conjunt de la comunitat. és una d’elles. La covid-19 a Reus: situació actualÒscar Subirats ha destacat que l’evolució de la covid-19 a la ciutat ha millorat i que es manté dins dels paràmetres de l’àmbit català i europeu. Segons el regidor, si bé a l’octubre es va registrar un creixement molt elevat en la corba d’incidència i de rebrot -doblant valors sobre la mitjana catalana, i situant-se entre les ciutats majors de 100.000 habitants amb “pitjor rànquing”-, les restriccions dictades pel Govern han fet baixar el “pic màxim” de risc de rebrot a la capital del Baix Camp.Així, el risc de rebrot es troba en un índex de 894, aproximant-se a la mitjana de Catalunya, que és de 633 -una diferència d’uns 270 punts. Una altra “fortalesa” és que la velocitat de reproducció se situa en 0,81 -a Catalunya és 0,90. L’altra dada positiva és la suma de tres dies consecutius amb menys de 100 casos detectats El regidor també ha remarcat la incidència de la pandèmia en els col·lectius amb menys mitjans. “Estem descrivint una corba de pobresa a la ciutat”, ha conclòs.