Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Reig Jofre guanya 3,5 MEUR fins al juny durant el primer semestre, un 7,7% menys

ACN Barcelona.-Els laboratoris Reig Jofre van obtenir un benefici de 3,56 MEUR en el primer semestre, és a dir, un 7,7% menys en relació al mateix període de l’any passat, […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-Els laboratoris Reig Jofre van obtenir un benefici de 3,56 MEUR en el primer semestre, és a dir, un 7,7% menys en relació al mateix període de l’any passat, segons ha informat la companyia. La xifra de vendes del primer semestre va ser de 116 MEUR, una xifra en línia als sis primers mesos del 2020 quan es va produir el màxim consum de productes hospitalaris per les necessitats derivades de la pandèmia i que tenen un marge inferior. L’empresa ha anunciat que endarrereix fins al segon semestre la transferència tecnològica per a la fabricació de la vacuna de Janssen, un cop la farmacèutica traslladi les necessitats que requerirà de Reig Jofre. Les previsions apuntaven que la planta estigués preparada a finals del segon trimestre.

Reig Jofre espera que la nova planta arrenqui en aquest segon tram d’any i que contribueixi a millorar la xifra d’ingressos anual de la divisió Pharmaceutical Technologies el 2021. A més, en un context de recuperació econòmica i de previsible reducció de mesures de distanciament social també estima un creixement en les divisions d’Specialty Pharmacare i Consumer Healthcare, en la línia del segon trimestre d’enguany.El marge brut es va situar en el 62%, dos punts per sobre el mateix període del 2020, també pels creixements d’Specialty Pharmacare i Consumer Healthcare. L’Ebitda, d’altra banda, va assolir els 13,3 milions d’euros, un 3% més respecte el mateix període del 2020.Les despeses de personal es van incrementar un 3%, essencialment per la incorporació de personal tècnic a la nova planta d’injectables. Les altres despeses d’explotació augmenten un 4% per les despeses associades a la nova planta. La millora del marge brut i l’augment moderat de despeses permeten situar la rendibilitat Ebitda respecte les vendes en un 11,5% quasi un punt per sobre al tancament de l’any anterior.Pel que fa les inversions en Tecnologia i ampliació de capacitat durant aquest any, van pujar a 8,8 milions d’euros durant aquest semestre per la renovació integral de la fàbrica de Toledo i l’adaptació de la planta de Barcelona per la fabricació de la vacuna de la covid-19 i que ha de permetre triplicar la capacitat de fabricació d’injectables durant la segona part d’aquest any.El deute financer net es va reduir fins als 53,2 milions d’euros, des dels 55,1 milions d’euros del 2020.Per divisions, la de Pharma Tech (45% de les vendes) va registrar una caiguda del 6% en els ingressos, fins als 52,6 milions d’euros, per la menor demanda de medicaments essencials vinculats a la crisi de la covid-19 respecte el primer semestre del 2020. Van retrocedir especialment els antibiòtics i anestèsics en produir-se menys infeccions bacterianes i caure el nombre d’intervencions hospitalàries.Pel que fa Specialty Pharmacare (32% de les vendes) va créixer un 9%, fins als 36,5 MEUR, per la recuperació del producte de recepta mèdica iniciada en el rimer trimestre, tant en l’àrea dermatològica com en la gamma òsteoarticular. El mercat domèstic i altres països on opera la companyia, com Regne Unit, Suècia i Polònia, van ajudar a consolidar la recuperació, segons explica l’empresa en un comunicat.L’àrea de Consumer Heathcare (23% del total) va créixer un 1% en vendes, fins als 27 milions d’euros. Les gammes OTC de desinfecció i altres productes respiratoris van reduir la seva demanda. En contrast, algunes gammes de complements alimentaris per a l’enfortiment dels sistema immunològic, vitamines i antibiòtics, entre d’altres, van continuar incrementant-se als seus mercats principals, com França i Benelux.Pel que fa al mercat espanyol, que representa el 47% de les vendes totals del grup, van retrocedir un 1% els ingressos pel menor consum d’antibiòtics i medicaments essencials.