Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Recerca i Universitats incorpora la filòloga Marina Massaguer com a assessora en polítiques lingüístiques

ACN Barcelona – El Departament de Recerca i Universitats ha incorporat la filòloga i sociolingüista Marina Massaguer (Tarragona, 1982) com a assessora en polítiques lingüístiques, segons ha anunciat la conselleria […]

Agències 23/01/2023

ACN Barcelona – El Departament de Recerca i Universitats ha incorporat la filòloga i sociolingüista Marina Massaguer (Tarragona, 1982) com a assessora en polítiques lingüístiques, segons ha anunciat la conselleria aquest dilluns. Massaguer és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i doctora per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de 2018 ha treballat com a tècnica de recerca al Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona i, anteriorment, també va ser lectora de català a la Universitat d’Oxford i professora de la URV. Tal com ha informat Recerca i Universitats, Massaguer s’encarregarà de la implementació del ‘Pla d’enfortiment de la llengua catalana’.

Entre d’altres, un dels principals objectius del ‘Pla d’enfortiment de la llengua catalana’, pactat entre el Govern i les dotze universitats catalanes, és fer plenament efectiu l’ús del català com a llengua pròpia de les universitats catalanes o vetllar pel dret a rebre l’ensenyament en català.

Recerca i Universitats ha concretat que la filòloga també exercirà com a assessora de les accions lingüístiques i les estratègies de promoció institucional del departament.