Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Raquel Sánchez assumeix la cartera de Transports defensant la “coogovernança d’un model federal”

ACN Madrid.-La nova ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat “el diàleg, la cooperació i la coogovernança d’un model federal” com el millor que s’ajusta a la realitat “diversa” del […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Madrid.-La nova ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha defensat “el diàleg, la cooperació i la coogovernança d’un model federal” com el millor que s’ajusta a la realitat “diversa” del país. Així ho ha dit en el seu primer discurs com a ministra després de rebre la cartera d’aquest Ministeri de mans del secretari d’organització del PSOE i fins ara ministre, José Luis Ábalos. Sánchez ha afegit que és dona i que això també imprimeix caràcter i determinarà una visió de gènere del Ministeri. Ha conclòs el seu discurs definint-se com a “socialista, ecologista i catalana”. Per la seva banda, Ábalos ha dit que admira la feina que ha fet Sánchez des de l’alcaldia de Gavà i la “valentia” dels alcaldes del PSC a Catalunya.

Sánchez ha afirmat que espera estar com a mínim “fins a la meitat de l’altura” d’Ábalos com a ministra i ha posat en valor que com a alcaldessa de Gavà ha estat una persona pròxima, una perspectiva que ha qualificat de “molt important”. També s’ha compromès a deixar-se la pell i donar el millor de si mateixa en el nou càrrec.Segons la nova titular, el Ministeri de Transports és “punta de llança” de la recuperació econòmica i de transformació a partir dels fons europeus. I també ha posat en valor el seu compromís amb el dret de l’habitatge.Ha acabat el seu primer discurs com a ministra amb una “confessió i una declaració d’intencions”: “Crec en el diàleg, en la cooperació, i defenso la coogovernança d’un model federal, que és el millor que penso que s’ajusta a la realitat diversa i enriquidora del país”.Per la seva banda, Ábalos ha contraposat la situació “amb problemes estructurals” amb la què es va trobar al Ministeri fa més de tres anys i la situació actual. En aquest context, ha subratllat que s’han “desbloquejat” moltes coses i que “l’escenari és ara diferent”.