Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Quatre detinguts per tenir treballadores irregulars en centres d’estètica de Blanes i Lloret de Mar

|

- Publicitat -

ACN Blanes – La Policia Nacional ha detingut quatre persones com a gerents de diversos centres d’estètica i cosmètica dedicats a les ungles que tenien treballadores en situació irregular a Blanes i Lloret de Mar (Selva). Els responsables dels locals tenien només una treballadora donada d’alta (la seva filla) i fotocopiaven la targeta de residència i el contracte laboral i en donaven una còpia a cada treballadora. Si hi havia alguna inspecció al local, les treballadores mostraven la documentació falsa. Segons ha descobert la policia, els gerents dels locals portava les dones fins a Lloret de Mar amb vols comercials i una vegada aquí es quedaven el passaport per poder controlar-les i les posaven a treballar en els seus establiments.

La investigació de la Policia Nacional va començar el gener després que diverses ciutadanes estrangeres denunciessin que els havien robat els passaports. A partir d’aquí, van comprovar que aquestes dones estaven en situació irregular a l’Estat i quan els agents preguntaven perquè estaven a Lloret de Mar, elles responien que treballaven en un centre d’estètica del municipi.

Publicitat

Davant d’això, els agents van investigar si les dones tenien contracte o no i si tenien permís de treball i residència. La policia va descobrir que el propietari tenia quatre establiments més a Lloret de Mar i Blanes, on la majoria dels treballadors estaven en situació irregular. Finalment, es va fer un operatiu d’entrada a vuit locals de Blanes i Lloret de Mar. S’hi van identificar 31 persones, la majoria d’elles en situació irregular ja que no tenien permís de residència ni de treball i tampoc tenien contracte.

A més, es van traslladar sis persones totalment indocumentades a la comissaria per poder-les identificar. Es van detenir set persones més, quatre d’elles eren gerents de les botigues, per un delicte contra els drets dels treballadors, falsedat documental i afavoriment de la immigració clandestina.

Una sola persona amb contracte

Tots els detinguts seguien el mateix ‘modus operandi’ en què portaven a les víctimes des d’un país asiàtic fins a l’Estat amb vols comercials. Una vegada eren aquí, les traslladaven als establiments d’estètica que tenien a Lloret de Mar i Blanes. En aquests centres només hi havia una persona donada d’alta a la Seguretat Social, que era la filla dels gerents. Agafaven el seu permís de residència i el contracte i el fotocopiaven i posteriorment en repartien una còpia a cada treballadora.

En cas en què hi hagués una inspecció, les dones mostraven la documentació falsa i aprofitaven les similituds facials que tenien per confondre. Mentrestant, els gerents retiraven els passaports de les víctimes i així controlaven que no marxessin.

De moment ja s’han aixecat diverses actes sancionadores per part d’Inspecció de Treball. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió