Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Pueyo i Postius afirmen que la querella de Promenade “no té cap fonamentació” i només vol “exercir por i pressió”

ACN Lleida – Miquel Pueyo i Toni Postius, paer en cap i primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Lleida, han afirmat aquest dijous que la querella que ha interposat contra […]

Agències 06/10/2022

ACN Lleida – Miquel Pueyo i Toni Postius, paer en cap i primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Lleida, han afirmat aquest dijous que la querella que ha interposat contra ells l’empresa Promenade “no té cap fonamentació” i només vol “exercir por i pressió”. El republicà i el juntaire van rebre dilluns la notificació de la demanda per “prevaricació per omissió” i han estat citats a declarar en qualitat d’investigats el pròxim 13 de gener al Jutjat d’Instrucció II de Lleida. “Ara que hem tingut accés al text i documentació adjunta podem dir que és un recull de notes de premsa i expedients públics i transparents, valorats de manera absolutament subjectiva i parcial”, afirmen l’alcalde i el primer tinent d’alcalde en un comunicat conjunt d’ERC i Junts.

Els dos investigats reiteren que el model comercial promogut per Promenade a Torre Salses no és el seu, i subratllen que “així consta als programes electorals” pels quals van ser escollits. Però puntualitzen que aquesta afirmació “legítima i democràtica” no es tradueix en haver incomplert “de cap de les maneres” la legalitat vigent “per acció o per omissió”. “Sempre hem dit que compliríem totes les passes i tràmits urbanístics que van quedar lligats de mans i peus a les acaballes del darrer mandat, i així ho hem fet”, afegeixen.

Alhora, ambdós recorden que el govern municipal -format actualment per ERC i Junts- va comptar fins al juliol del 2021 amb el Comú de Lleida, un grup que “després de múltiples desavinences i deslleialtats” va ser destituït del govern “precisament per discrepàncies sobre la tramitació dels expedients de Torre Salses”.

“Paradoxalment els querellats avui son l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, que van patir una crisi política per voler fer les coses correctament i ara se’ls acusa, injustificadament d’arbitrarietat”.

Finalment, Pueyo i Postius es mostren “molt tranquils” i predisposats a anar a declarar per “tancar” una querella “sense cap fonament, instrumentalitzada per defensar uns interessos econòmics privats molt concrets, acusant, injustament, uns càrrecs electes que vetllen pels interessos generals de la ciutat”.