Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Prop d’un miler de persones es manifesten a Barcelona per l’alliberament del col·lectiu LGTBI

ACN Barcelona.-Prop d’un miler de persones, 750 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han manifestat aquest dissabte per l’alliberament del col·lectiu LGTBI. Sota el lema ‘Ho volem tot’, la protesta […]

Agències 26/06/2021

ACN Barcelona.-Prop d’un miler de persones, 750 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han manifestat aquest dissabte per l’alliberament del col·lectiu LGTBI. Sota el lema ‘Ho volem tot’, la protesta s’ha articulat al voltant de quatre eixos: antiracisme, feminisme, habitatge i treball. El punt de sortida ha estat la plaça Universitat i durant pràcticament una hora els participants han desfilat per alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat fins a arribar a la plaça Sant Jaume. L’objectiu de la protesta passa per “reivindicar” la igualtat del col·lectiu i els drets de les persones que l’integren. En aquest sentit, han denunciat que encara hi ha moltes persones que pateixen discriminació, agressions, violència o assetjament en diferents àmbits.

La convocatòria, d’esperit reivindicatiu, volia evidenciar que les persones LGTBI encara estan lluny d’assolir la igualtat i que encara queden moltes coses per les que lluitar. Així ho ha explicat la militant de Crida LGBTI, una de les entitats que han organitzat la protesta, Daniela Lima, que ha posat en valor que la data de la manifestació s’hagi mantingut concorde amb les dates “històriques” de l’Orgull.”No tenim res a veure amb el Pride”, ha assegurat, afegint que en el seu cas només es volen lucrar a partir de la lluita del col·lectiu. “Ells només volen fer la seva festa i endur-se els diners”, ha lamentat. Així, Lima ha avisat que la LGTBIfobia segueix present en molts àmbits i que cal seguir sortint al carrer.Preguntada pel repunt de les agressions de caràcter homòfob a Barcelona, la darrera al barri de Gràcia, la militant ha reconegut que és un tema que els preocupa, però que, alhora, es converteix en un “detonant” per sortir i lluitar pels drets del col·lectiu. “Cap agressió ens farà tirar enrere”, ha subratllat. Un altre dels punts que reivindicaven avui les entitats a la manifestació era la disconformitat amb la llei trans, que segons han assegurat es queda curta i “deixa enrere a molta gent”. “No estem d’acord amb el PSOE amb el que ens està donant”, ha explicat Lima. En la mateixa línia s’ha expressat la militant de Sororitrans, Àurea Soriano, que ha lamentat que el govern espanyol “ha tret coses molt potents i progressistes”.”L’ha buidat de contingut completament”, ha insistit. Per exemple, considera que no es contemplen els drets de les persones menors de 14 anys, d’aquelles que són migrades, així com totes les que es consideren no binàries.La mnifestació ha començat a la plaça Universitat a les 7 de la tarda i ha recorregut carrers com Pelai o la Rambla, per acabar finalment a la plaça Sant Jaume. Durant la protesta els participants han lluït pancartes on es podien llegir missatges com ‘Els nostres drets no estan a debat’, ‘Volem ser lliures’, o ‘Els armaris només són per la roba’.Les famílies LGTBI demanen “visibilitat”Unes hores abans, a la mateixa plaça Universitat, l’Associació de Famílies LGTBI ha celebrat una jornada dedicada a les famílies del col·lectiu sota el nom de ‘Pride Kids’. Durant tota la tarda s’han dut a terme activitat de caràcter lúdic al Parc de la Ciutadella, i s’ha finalitzat amb una desfilada sobre rodes.La secretaria de l’associació, Montse Mota, ha subratllat la importància de “visibilitzar” les famílies en les festes del col·lectiu i també ha demanat que es parli de les seves reivindicacions. “Som activistes de trinxera els 365 dies de l’any”, ha recordat.