Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Prop de 300 persones s’apleguen a Manlleu per cantar a l’uníson el tema ‘Applejack’ de The Triangles

ACN Manlleu.-Prop de 300 persones han participat aquest diumenge en la primera trobada de l’espectacle ‘The Sing Sang Sung’ que s’ha celebrat després del confinament. La macro-cantada no professional ha […]

Avatar
Agències 02/08/2020

ACN Manlleu.-Prop de 300 persones han participat aquest diumenge en la primera trobada de l’espectacle ‘The Sing Sang Sung’ que s’ha celebrat després del confinament. La macro-cantada no professional ha tingut lloc al parc del Rocòdrom de Manlleu i el tema que els assistents han hagut d’aprendre ha estat ‘Applejack’, del grup The Triangles. La cançó, que la cervesera Damm va popularitzar convertint-la en l’himne del seu anunci estival de 2010, era coneguda per la majoria dels assistents, el que ha permès que ràpidament enganxessin la lletra i el ritme. Amb un ambient distès i palets de fusta com a seients, el públic ha pogut preservar les distàncies de seguretat. A banda, s’ha limitat l’aforament i s’ha recordat als assistents que calia dur mascareta.

L’espectacle l’impulsa el creador i director Jordi Costa, ‘Sec’, acompanyat al piano pel músic i cantant vigatà Guillem Soler. Tots dos, des d’un escenari minimalista, han ensenyat l’arranjament vocal del tema a partir de la lletra que s’ha lliurat als participants. “El mètode es autodidacta i molt simple, l’he anat creant a partir de la idea simple d’escoltar i repetir melodies, com amb el patrimoni cultural de tradició oral, jo t’ensenyo la cançó i tu la cantes”, explica Costa en declaracions a l’ACN.La iniciativa arribava a Manlleu avalada per l’èxit de convocatòria de l’edició especial del primer aniversari celebrada el passat mes de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona, i després d’haver-se celebrat anteriorment a Puig-Reig, Berga, Menorca, Manresa i Vic. Com a valor afegit, la d’aquest diumenge suposava la primera celebració després del confinament, motiu pel qual també s’ha optat, aprofitant el bon temps, per un terreny ampli i a l’aire lliure.”Aquí era especial, un descampat, un lloc ventilat on tothom es pogués sentir segur, amb bidons que feien les funcions de taules i zones habilitades per seure-hi sol o amb amics, amb totes les mesures vigents en qualsevol espectacle cultural”, afegeix.Reconeix que s’ha hagut de renunciar a la sonotirtat que s’aconsegueix un teatre, però considera que val la pena adaptar-se a la situació actual per poder seguir cantant i fent arribar la música arreu. “Al final el que volem demostrar és que no hi ha veus maques o lletges, sinó que tothom pot cantar”, afirma Costa. Un ‘superhit’ d’estiuEn aquesta ocasió s’ha escollit una cançó ben coneguda pels participants. “És un ‘superhit’ d’estiu que tothom ha sentit i cantat, però que potser ha passat desapercebut i que és molt curiós”, apunta l’organitzador de la cita. Els participants han enganxat ràpidament la melodia i el ritme del tema i en poc més d’una hora han aconseguit cantar-la a l’uníson. La cita ha acabat amb el públic cridant el nom de l’espectacle a ple pulmó i una foto col·lectiva feta des del mateix escenari com a testimoni de la trobada.