Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Professionals de l’atenció primària del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables a les escoles

|

- Publicitat -

ACN La Pobla de Segur / La Seu d’Urgell – Una quinzena d’infermeres d’atenció primària del Pirineu s’han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell per engegar aquest octubre el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a vuit escoles de la Regió Sanitària. Es tracta d’un pla impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS), que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient. Aquesta formació començarà en forma de pla pilot i es durà a terme dos cops per trimestre a un total de vuit escoles de la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs la anirà dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària.

“L’objectiu del programa és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient, i ho fem a través de material lúdic i pel·lícules”, expliquen Antònia Parra i Núria Gardeñes, infermeres i docents del programa INFADIMED. “L’obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI”, afegeixen.

Publicitat

Per fer-hi front, el programa INFADIMED educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada. El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió